Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tragedia din India continuă: Bilanțul deceselor a depășit pragul de 200.000. Crematoriile nu mai fac față

Postat la: 28.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

India continuă să treacă printr-o adevărată tragedie la nivel național din cauza colapsului sistemului sanitar în fața noului val de cazuri Covid. Bilanțul deceselor a trecut pragul de 200.000, în timp ce criza oxigenului din spitale face ca pacienți în stare gravă să nu beneficieze de tratamente la timp.

Cel puțin 300.000 de oameni sunt testați pozitiv în fiecare zi, de o săptămână, spitalele și crematoriile sunt depășite, iar autoritățile au cerut ajutor internațional, relatează Reuters. În ultimele 24 de ore s-au înregistrat 360.960 de noi cazuri de infectare, cel mai mare bilanț zilnic la nivel global, India ajungând astfel la un bilanț total de 18 milioane de cazuri.

În același timp au fost înregistrați 3.293 de morți, astfel încât bilanțul total al deceselor a ajuns la 201.187. Experții cred însă că bilanțul oficial este mult sub cifrele reale pentru o țară cu 1,3 miliarde de locuitori.

În capitala New Delhi ambulanțele stau la coadă, așteptând ore întregi să preia victimele Covid-19 pentru a le transporta la crematoriile care nu mai fac față, fiind nevoite să improvizeze noi spații pentru incinerarea cadavrelor. Rudele celor morți așteaptă câte 20 de ore pentru ceremonia funerară, iar imaginile filmate cu drone și pulicate de The Guardian sunt devastatoare.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE