Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Theresa May se pregăteşte să amâne al doilea vot din Parlamentul britanic privind acordul Brexit până la finalul lunii

Postat la: 07.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primul ministru britanic Theresa May se pregăteşte să amâne cel de-al doilea vot din Parlamentul de la Londra privind acordul Brexit până la sfârşitul lunii februarie, a informat miercuri seară cotidianul The Telegraph, citează Mediafax.

Adjunctul premierului britanic, Julian Smith, a indicat marţi într-o şedinţă a cabinetului că votul nu va avea loc săptămâna viitoare aşa cum era de aşteptat, deoarece May nu va renegociaa acordul Brexit la timp, anunţă cotidianul britanic, fără a se menţiona sursele citate.

Luna trecută, parlamentarii britanici au respins acordul iniţial negociat de premier, care stabilea termenii prin care Marea Britanie va ieşi din Uniunea Europeană. Ei au votat pentru a-i cere Theresei May să solicite aducerea de modificări acordului Brexit.

Dar UE nu va face nicio nouă ofertă, a declarat miercuri preşedintele Consiliului Europei, Donald Tusk.

Votul pentru un nou acord este planificat pentru săptămâna care începe la 25 februarie, doar cu o lună înainte ca Marea Britanie să părăsească UE pe 29 martie, potrivit The Telegraph.

May va merge joi la Bruxelles pentru a le spune liderilor UE că trebuie să accepte modificări obligatorii din punct de vedere juridic la măsurile privind frontiera cu Irlanda din acordul Brexit sau să se confrunte cu perspectiva unui Brexit fără acord.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE