Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












The Economist: Israelul primește cel mai catastrofal ordin de la SUA

Postat la: 11.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Autoritățile americane au transmis Israelului că trebuie să pună capăt operațiunii militare din Fâșia Gaza până sfârșitul acestui an, scrie The Economist.

Potrivit revistei, Forțele de Apărare Israeliene vor continua probabil campania militară, deși la o intensitate mai mică, în timp ce se bazează pe forțele terestre. Într-un astfel de scenariu, admite The Economist, mișcarea palestiniană Hamas va continua să controleze o parte din Gaza.

Potrivit surselor publicației, poziția autorităților americane a fost transmisă de secretarul de stat american Anthony Blinken, în timpul unei vizite recente în Israel. Public, autoritățile ambelor țări neagă că administrația americană a stabilit termene limită pentru israelieni. În plus, guvernul american cere Israelului să facă mai mult pentru a „ușura suferința civililor palestinieni", în special în sudul Fâșiei Gaza.

Informația apare în contextul în care premierul israelian Benjamin Netanyahu a respins duminică apelurile internaţionale de a pune capăt războiului din Gaza, calificându-le ca fiind incompatibile cu sprijinirea obiectivului de război de a elimina Hamas

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE