Tensiunile cu Ucraina: Rusia aduce inca zece nave de razboi in Marea Neagra. Vedete de desant transferate din Marea Caspica
Postat la: 08.04.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Serviciul de presa al Regiunii Militare Sud din cadrul Fortelor Armate ale Federatiei Ruse a transmis joi, 8 aprilie, ca vedete de desant si de artilerie apartinand Flotilei din Marea Caspica au inceput transferul interflote catre Marea Neagra.
"In cadrul verificarii de control asupra perioadei de instructie de iarna, peste 10 vedete de desant si de artilerie au inceput transferul din Marea Caspica in Marea Neagra. Inainte de iesirea din punctul de dislocare permanenta din Makhachkala, echipajele vedetelor au efectuat un intreg ciclu de pregatire pentru lupta si au indeplinit misiuni de curs pe mare", se arata intr-un comunicat de presa, preluat de agentia Interfax, scrie publicatia DefenseRomania.ro.
Pe parcursul pregatirilor pentru mars, comandantii vedetelor, precum si echipajele, au efectuat antrenamente privind trecerea navelor prin spatii inguste si prin stramtori. "Potrivit planului verificarii de control, echipajele vedetelor Flotilei din Marea Caspica, in cooperare cu forte ale Flotei ruse din Marea Neagra, vor participa la o serie de exercitii navale", au precizat reprezentantii Regiunii Militare Sud.
Un general ucrainean atrage atentia ca fara sprijinul NATO tara sa nu poate castiga un conflict militar cu Federatia Rusa, iar in opinia sa Alianta nu va interveni. Si daca ar face-o nu s-ar merge pana la capat, deznodamantul pentru Kiev fiind pierderea mai multor teritorii.
Generalul ucrainean Vasili Vovk, fost sef al departamentului de investigatii din cadrul Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU), in cadrul unui interviu acordat postului de televiziune Nash si citat de agentia de presa Ria Novosti, ofera o imagine mai lucida cu privire la un potential conflict intre Ucraina si Federatia Rusa si atrage atentia ca NATO nu va interveni intr-un asemenea scenariu. El ofera exemplul Georgiei.
Iar fara sprijinul direct al Aliantei, considera Vovk, Ucraina nu poate castiga un conflict militar cu Federatia Rusa. "Toata lumea intelege ca fara NATO nu vom castiga un razboi". El precizeaza insa ca NATO nu ar intra intr-un conflict cu Moscova pentru Ucraina si are dubii daca ar face-o chiar daca Ucraina ar fi stat membru (n.a. - fapt imposibil de realizat in pofida insistentelor Ucrainei, din cauza conflictelor militare in care tara e angrenata).
Generalul ucrainean mai precizeaza ca intr-un conflict direct intre Ucraina si Federatia Rusa, cu participarea directa a Moscovei, NATO va face un pas inapoi pe modelul Georgia iar Ucraina ar putea pierde si mai multe teritorii in zona de sud-est a tarii. Generalul SBU a subliniat ca pana in prezent, in decurs de doar cativa ani, Ucraina a pierdut Crimeea si controlul asupra Donbasului.
Presedintele ucrainean Volodimir Zelenski a lansat in acesta saptamana un apel oficial catre NATO sa accelereze aderarea tarii sale la Alianta Nord-Atlantica pentru a trimite 'un adevarat semnal' Rusiei. Zelenski considera ca NATO e singura cale pentru a opri Federatia Rusa sa avanseze in Ucraina si "pentru a pune capat razboiului din Donbas".
Statele Unite considera "credibile" informatiile despre miscarile militare ruse la frontiera cu Ucraina, au cerut Moscovei sa explice aceste "provocari" si sunt gata sa se angajeze cu privire la situatie, potrivit declaratiilor facute saptamana aceasta de Departamentul de Stat american, informeaza Reuters. Masarea de trupe ruse si miscarile acestora la granita estica a Ucrainei au devenit ultimul punct de tensiune in relatiile inghetate dintre SUA si Rusia, la mai putin de trei luni dupa preluarea functiei de presedinte al SUA de catre presedintele Joe Biden.
Purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat intr-un briefing de presa ca SUA vor fi ingrijorate de orice eforturi ale Moscovei de a intimida Ucraina, fie ca au loc pe teritoriul Rusiei sau pe cel al Ucrainei. Price a refuzat sa spuna daca SUA cred ca Rusia se pregateste sa invadeze fosta republica sovietica vecina.
Mai tarziu in cursul zilei de luni, un purtator de cuvant al Departamentului de Stat a declarat pentru Reuters ca SUA sunt "deschise pentru implicarea cu Moscova" asupra situatiei, descriind drept "credibile" informatiile despre miscarile trupelor ruse de la granita Ucrainei si in Crimeea, peninsula ocupata de Rusia in 2014. Miscarile, a spus purtatorul de cuvant, au fost precedate de incalcari ale incetarii focului din iulie 2020, soldate cu uciderea a patru soldati ucraineni si ranirea altor patru. "Facem apel la Rusia sa se abtina de la actiuni de escaladare", a spus purtatorul de cuvant.
Uniunea Europeana, prin vocea lui Josep Borrell, seful diplomatiei europene, a promis sprijinul "neclintit" al UE acordat Kievului si, in acelasi timp, si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu miscarile de trupe ruse langa Ucraina, noteaza AFP. "Urmarim cu profunda ingrijorare activitatea militara rusa in jurul Ucrainei", a postat pe Twitter Josep Borrell dupa o conversatie la telefon cu ministrul de externe ucrainean, Dmitri Kuleba.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
La câteva zile după ce Washingtonul, Londra și Parisul au dat Kievului permisiunea de a folosi rachete cu rază lungă de acțiune fabricate de NATO împotriva rușilor aflați în spatele liniilor, pe teritoriul rus recunoscut internațional, a devenit cunoscută direct posibilitatea de a trimite contingente militare occidentale în Ucraina.
-
Fizicienii anuntă ca au descifrat secretele gravitației cuantice din găurile negre subatomice din care tâșnește materia
Fizicienii au dezvoltat un model revoluționar care dovedește matematic că singularitățile din interiorul găurilor negre sunt ascunse de observatori.
-
Care sunt reactiile in randul candidatilor si ai sustinatorilor politici ai acestora dupa decizia CCR de renumarare a voturilor din primul tur de la prezidentiale
Cristian Terheș, autorul sesizării la CCR, a răbufnit după ce i-au fost aduse acuzații: "Total fals!" Elena Lasconi acuză CCR: "Se joacă cu siguranța națională!" George Simion acuză CCR că "se transformă într-un pion pe scena politică"
-
Diana Șoșoacă: Eu sunt Regina TikTok-ului. Georgescu a venit ca o cometă!
Eurodeputata Diana Șoșoacă, lidera SOS România, a vorbit despre contestațiile de la CCR și susține că decizia judecătorilor cu privire la primul tur al prezidențialelor va „depinde" de „ordinul" venit din Statele Unite.
-
Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Propaganda de pe TikTok nu a respectat legea - motivarea judecătorilor CAB
Cum a pierdut Călin Georgescu războiul în instanță cu BEC? Argumentele lui Călin Georgescu potrivit cărora campania din mediul online a fost efectuată de voluntari, fără a fi plătite, au fost respinse de judecătorii Curții de Apel București.
-
Prima reacție a lui Călin Georgescu, după ce AEP a cerut Parchetului și Poliției să-i verifice cheltuielile
Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a trimis o sesizare către Parchet și Poliție, solicitând o anchetă privind activitățile lui Călin Georgescu în campania electorală și posibile încălcări ale legislației electorale. Într-o primă reacție, Călin Georgescu a spus că este un demers firesc al instituțiilor statului.
-
Curtea Constituțională a cerut renumărarea tuturor voturilor la alegerile prezidențiale
Judecătorii Curții Constituționale au solicitat Autorității Electorale Permanente și Biroului Electoral Central renumărarea tuturor voturilor de la primul tur al alegerilor prezidențiale, au precizat surse din cadrul CCR.
-
Descoperire a unui savant, care naște controverse: Locul secret unde s-ar afla conștiința în organism
Tamlyn Huynt, un savant specializat în psihologie de la Laboratorul META al Universității California din Santa Barbara, Statele Unite, a descris într-o lucrare publicată în revista Scientific American, o descoperire legată de locul secret unde se află conștiința, un fapt controversat.
-
Călin Georgescu despre posibilitatea anulării primului tur: "Vor să interzică dreptul poporului român de a vorbi liber"
Candidatul independent la președinție Călin Georgescu susține că anularea rezultatelor primului tur al alegerilor ar fi „total nedemocratic". Votat de 2,1 milioane de români, Georgescu acuză încercări de anulare a unui vot legitim, după ce candidații Cristian Terheș și Sebastian Popescu au acuzat nereguli în procesul electoral.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Trump pregătește o decizie care va genera un seism la nivel mondial: O va face, imediat după preluarea mandatului
- 2.Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să renunțe Kievul
- 3.Se pregătește o rebeliune în cadrul Pentagonului. Planuri anti-Trump printre generalii de top americani
- 4.Planul lui Trump de pace în Ucraina: Zonă demilitarizată și oprirea Kievului de a adera la NATO timp de cel puțin 20 de ani
- 5.Cine este strategul din umbră al lui Donald Trump? Se spune că este cel mai tare consultant din America. Are 67 de ani.
- 6.De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
- 7.Momentul când Donald Trump a decis să intre în politică. Barack Obama a declanșat totul, din cauza unor glume proaste
- 8.Donald Trump a avut primul discurs ca președinte ales la scurt timp după victoria in fata Kamalei Harris: "Voi opri războaiele!"
- 9.Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
- 10.Donald Trump: "Nu am fost niciodată mai aproape de Al Treilea Război Mondial, de un armagedon nuclear"
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu