Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tensiuni în creștere între SUA și Marea Britanie: avertisment direct de la Casa Albă!

Postat la: 08.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a declarat miercuri că orice demersuri de a submina acordul cu Irlanda de Nord nu vor crea un mediu propice pentru discuţiile comerciale dintre Statele Unite şi Regatul Unit, informează Reuters.

În calitate de membru al parlamentului, noul prim-ministru britanic Liz Truss a introdus un proiect de lege ce modifică Protocolul post-Brexit privind Irlanda de Nord, parte a acordului de retragere a Marii Britanii din Uniunea Europeană, pentru Londra fiind prioritară protejarea Acordului de la Belfast din 1998, informează Agerpres.

"Nu există o legătură oficială între discuţiile comerciale dintre SUA şi Regatul Unit şi Protocolul privind Irlanda de Nord, aşa cum am spus, dar demersurile de a anula Protocolul privind Irlanda de Nord nu creează un mediu propice", a spus Jean-Pierre.

Marţi, Casa Albă a declarat că preşedintele Joe Biden şi premierul Liz Truss "au discutat despre angajamentul lor comun de a proteja câştigurile Acordului de la Belfast/din Vinerea Mare şi despre importanţa ajungerii la un acord negociat cu Uniunea Europeană referitor la Protocolul privind Irlanda de Nord".

Joe Biden, care vorbeşte adesea cu mândrie despre rădăcinile sale irlandeze, a insistat ca Marea Britanie să nu facă nimic care ar putea pune în pericol un sfert de secol de pace în Irlanda de Nord.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE