Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Taiwanul își schimbă strategia de apărare. Planul Guvernului de la Taipei

Postat la: 25.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Taiwanul vrea să prevină o eventuală invazie din partea vecinilor chinezi, astfel că statul insular va implementa sisteme de apărare cu drone. De noua măsură vor beneficia insulele taiwaneze aflate în largul mării Chinei de Sud.

Taiwanul îşi schimbă strategia de apărare. Guvernul de la Taipei vrea să investească într-un sistem bazat pe drone care să survoleze cerul pentru a putea preîntâmpina o eventuală invazie chineză. Primele care vor beneficia de noua tehnologie vor fi insulele sale aflate în larg.

Recent, Ministerul Apărării a declarat că soldaţii taiwanezi au doborât drone chineze. Scopul acestora este de a pedepsi Taipeiul pentru vizita neanunţată a preşedintelui Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi.

„Ofiţerii şi soldaţii de la toate nivelurile vor continua să fie vigilenţi în conformitate cu respectarea principiului de a nu escalada conflictul şi de a nu provoacă dispute", a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului taiwanez al Apărării.

Taiwan s-a plâns de incursiunile repetate cu drone chineze în apropierea insulelor sale din larg, iar acum ia măsuri ferme. Cea mai apropiată insulă, Kinemn, se află la nici 10 km de China.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE