Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Tactica Generalului Armaghedon: Tocarea metodică a infrastructurii critice militare și civile din Ucraina. După care urmează prăpădul!

Postat la: 12.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Războiul din Ucraina are toate șansele să înglobeze momente din ce în cei mai dramatice după ce, disperat, Vladimir Putin l-a numit la conducerea trupelor fostei Armate Roșii implicate în „operațiunea specială" îndreptată împotriva Kievului pe „generalul Armaghedon", adică Generalul Serghei Surovikin. S-a remarcat imediat prin campanie metodică și feroce de atac total asupra infrastructurii militare și civile din Ucraina. Tactica lui e aceea de blocaj total asupra psihicului adversarului prin bombardamente atroce și apoi atac coordonat pe teren.

„Când am îndeplinit misiuni de luptă în Siria, nu am uitat nici măcar un minut că apărăm Rusia", a declarat generalul Serghei Surovikin la o ceremonie militară care a avut loc la Moscova, în 2017. Ce înțelege Surovikin prin „apărarea Rusiei" reiese dintr-un raport al Human Rights Watch, care explică în detaliu că tactica preferată a generalului de infanterie este „tocarea" infrastructurii civile fără vreo atenție la alegerea țintelor. Drept urmare, în Siria, Surovikin a ordonat zeci de atacuri aeriene și terestre asupra unor obiective civile nefiind cruțate „case, școli, unități de sănătate și piețe, locurile în care oamenii trăiesc, lucrează și studiază", se arată în raport.

Luni dimineața, la doar două zile după ce a fost numit comandant al războiului împotriva Ucrainei, Surovikin a și pus în practică manualul său de luptă aplicat și în Siria, ordonând o serie de atacuri cu rachete împotriva țintelor civile din Ucraina, fiind vizate între altele un nod rutier major, o universitate și un loc de joacă pentru copii aflat într-un parc. „Nu sunt surprins să văd ce s-a întâmplat în această dimineață la Kiev. Surovikin este absolut nemilos, cu puțină atenție pentru viața umană", a declarat pentru „The Guardian" un fost oficial al Ministerului Apărării. „Mă tem că mâinile lui vor fi complet acoperite de sânge ucrainean", a precizat oficialul.

Surovikin și-a câștigat notorietatea pentru prima dată în timpul tentativei de lovitură de stat din 1991 lansată de cei din linia dură cu rădăcini sovietice. El a condus o divizie de infanterie mecanizată care a trecut prin baricadele ridicate de protestatarii pro-democrație. În timpul acțiunii, trei bărbați au fost uciși, inclusiv unul care a fost efectiv zdrobit de un blindat cu șenile. Reputația sa nemiloasă a crescut în 2004, când un colonel care era sub conducerea lui s-a sinucis după ce Surovikin l-a mustrat extrem de violent. De atunci, dar și în urma „actelor de vitejie" din Cecenia sau Siria, pentru abordarea dură și neortodoxă a modului în care își comandă trupele în luptă și nu numai, Surovikin a primit porecla sumbră de „generalul Armaghedon".

Experții susțin, însă, că principala provocare a lui Surovikin în Ucraina va fi să rezolve problemele structurale care afectează armata rusă în timpul unei puternice contraofensive a Kievului. Gleb Irisov, un fost locotenent al forțelor aeriene care a lucrat cu Surovikin până în 2020, a spus că generalul rus a fost unul dintre puținii oameni din armată care „au știut să supravegheze și să eficientizeze diferitele ramuri ale armatei". „Este foarte crud, dar și un comandant competent", a spus Irisov. „Totuși, el nu va putea rezolva toate problemele. Rusia duce lipsă de arme și de trupe", a apreciat fostul subordonat al generalului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE