Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Suspectul în atacul din Norvegia ar fi putut fi inspirat de incidentele din Noua Zeelandă și SUA

Postat la: 12.08.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Principalul suspect în atacul armat comis sâmbătă la o moschee din Norvegia ar fi fost inspirat de recentele incidente similare care au avut loc în Noua Zeelandă și Statele Unite, sugerează o postare online a acestuia, relatează Mediafax citând The Guardian.

Într-un mesaj postat pe o rețea de socialiare în ziua atacului, Philip Manshaus, în vârstă de 21 de ani, s-a descris ca fiind un "ales" al "sfântului (Brenton) Tarrant", atacatorul care a omorât 51 de persoane în Noua Zeelandă.

"Timpul meu s-a scurs. Am fost ales de sfântul Tarrant. Nu putem lăsa ca aceste lucruri să continue, trebuie să combatem amenințările din războiul de rasă în viața reală", se arată într-un mesaj postat de Manshaus.

Autoritățile norvegiene au informat până la ora actuală că atacul armat comis în apropierea capitalei va fi investigat ca un posibil act de terorism.

Într-o imagine postată de acesta, trei extremiști de dreapta, de asemenea suspectați ca fiind responsabili pentru alte atacuri armate comise anul acesta, sunt lăudați ca fiind "eroi ai mișcării naționaliste".

O persoană a fost rănită în atacul armat care a avut loc într-o moschee din Oslo, a informat sâmbătă poliția, adăugând că un suspect a fost deja reținut.

Brenton Harrison Tarrant, un adept al supremației albe și autoproclamat „etno-naționalist", a comis în luna martie un atac la moschei din orașul Christchurch, Noua Zeelandă, împușcând mortal 50 de persoane.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE