Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Surse Politico: Americanii se pregătesc de un război la scară largă în Orientul Mijlociu

Postat la: 06.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

„Casa Albă pregătește un plan pentru ca Statele Unite să răspundă la situația din ce în ce mai îngrijorătoare din Fâșia Gaza. Operațiunea specială a Israelului ar putea escalada într-un conflict regional mai larg și prelungit", arată publicația Politico, citând surse bine informate în acest sens.

Potrivit surselor publicației, armata elaborează planuri de a lovi ținte Houthi din Yemen, care atacă nave comerciale în Marea Roșie. La rândul lor, reprezentanții serviciilor de informații pregătesc un plan de respingere a atacurilor grupărilor pro-iraniene din Irak și Siria. Este o escaladare care ar putea duce la implicarea mai profundă a președintelui Joe Biden în Orientul Mijlociu, în momentul în care sezonul campaniei electorale din 2024 se încinge, oar temele sale se concentrează asupra problemelor interne.

Potențialul unui conflict mai larg este în creștere, au spus oficialii, în urma unei serii de confruntări în Irak, Liban și Iran în ultimele câteva zile. Aceștia i-au convins pe unii din administrație că războiul din Gaza a escaladat oficial cu mult dincolo de granițele normale - un scenariu pe care SUA au încercat să-l evite de luni de zile.

"Evoluțiile sunt periculoase nu doar pentru securitatea regională, ci și pentru șansele realegerii lui Biden. A intrat în funcție cu jurămintele de a pune capăt războaielor, realizate odată cu retragerea haotică din Afganistan care a scos SUA din 20 de ani de luptă. Biden își încheie acum primul mandat ca un campion al Occidentului pentru apărarea Ucrainei și factor cheie al represaliilor Israelului împotriva Hamas. Chiar și fără trupe americane în niciunul dintre conflicte, alegătorii pot vedea în 2024 șansa lor de a interveni asupra chestiunii cheie de politică externă a acestor alegeri: cât de implicată ar trebui să fie America în războaiele externe?", arată publicația citată.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE