Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Summitul G7: Angela Merkel a refuzat invitaţia lui Donald Trump de a participa ''în persoană''

Postat la: 30.05.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Cancelarul federal german Angela Merkel a refuzat invitaţia preşedintelui american Donald Trump de a participa în persoană la un preconizat summit al G7 în SUA, a informat vineri Politico, preluată de Reuters.

"Cancelarul federal îi mulţumeşte preşedintelui Trump pentru invitaţia lui la summitul G7 de la sfârşitul lui iunie la Washington. La ora actuală, luând în considerare întreaga situaţie pandemică, Angela Merkel nu poate accepta o participare personală, o deplasare la Washington", a declarat purtătorul de cuvânt al guvernului federal german Steffen Seibert, potrivit Politico.

"Cancelarul federal va continua, desigur, să monitorizeze evoluţia pandemiei", a mai spus Seibert. Angela Merkel, de formaţie om de ştiinţă, este prima dintre liderii G7 (Japonia, Canada, Regatul Unit, Franţa, Germania, Italia) care a refuzat această invitaţie, potrivit Agerpres.

Cancelarul german, Angela Merkel, a declarat, miercuri, că cel mai important parteneriat al Europei este cel cu SUA, comentând însă că acesta nu este așa cum și-ar dori, mai ales în probleme legate de mediu.

În context, liderul de la Berlin a spus că UE are "un interes strategic" în colaborarea cu China care va revendica poziția de lider în actuala arhitectură internațională. Germania va prelua președinția rotativă a UE de la 1 iulie.

"Trebuie să depunem un efort extraordinar pentru a face faţă acestei provocări extraordinare (a noului coronavirus), însă doresc mai mult: doresc ca Uniunea Europeană, mai ales pe timp de criză, să dea dovadă de solidaritate mondială şi să îşi asume mai multe responsabilităţi", a declarat cancelarul german, la un eveniment organizat de Fundaţia Konrad Adenauer.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE