Summitul climatic de la Glasgow. Cine sunt liderii care au în mâini viitorul omenirii
Postat la: 12.10.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Summitul ONU privind schimbările climatice, de la Glasgow, care va începe pe 31 octombrie, va marca un moment crucial în lupta omenirii cu încălzirea globală. După ce liderii mondiali vor participa la zilele de deschidere a evenimentului, negocierile vor fi purtate de reprezentanți de rang înalt și miniștri ai mediului.
Alok Sharma
Anul acesta, președinte al summitului a fost desemnat Alok Sharma, reprezentant al țării-gazdă, Marea Britanie. Scopul său va fi să convingă 196 de națiuni sa ia măsuri în plan intern pentru a limita emisiile de gaze cu efect de seră. Ținta finală e ca la nivel global, creșterea temperaturii să nu depășească pragul de 1,5 grade Celsius. De la numirea sa din februarie 2020, Sharma a impresionat guvernele lumii și activiștii de mediu cu angajamentul său, potrivit The Guardian.
Boris Johnson
Prim-ministrul Regatului Unit se numără printre cei mai proaspeți lideri mondiali care cred în pericolul încălzirii globale. Înainte să devină premier, și-a exprimat deseori neîncrederea în știința climatică. Activiștii l-au criticat pentru că nu a expus un plan clar al Regatului prin care să ajungă la neutralitate climatică.
Antonio Guterres
„Umanitatea duce un război contra naturii. Este sinucigaș. Natura întotdeauna reacționează și va face asta cu o forță și o furie mai mari." Acesta a fost avertismentul de anul trecut al secretarului general al ONU, Antonio Guterres. Semnalul de alarmă de anul trecut a fost urmat anul acesta de un studiu amplu al ONU, care atrage atenția că omenirea se apropie de momentul în care nu se va mai putea schimba nimic în ceea ce privește încălzirea globală. Guterres a făcut din criza climatică punctul central al misiunii sale.
Mario Draghi
Regatul Unit găzduiește discuțiile climatice de luna aceasta împreună cu Italia, deși summitul propriu-zis va avea loc la Glasgow. În fruntea guvernului italian se află acum Mario Draghi, care a preluat șefia executivului de la Giuseppe Conte. Italia a găzduit recent un summit climatic pentru tineret și a întâlnire ministerială care precede summitul de la Glasgow. Italia deține și președinția rotativă a G20, ai căror lideri se vor întruni la Milano cu doar câteva zile înainte de reuniunea privind criza climatică.
Joe Biden
Joe Biden a readus Statele Unite în acordul climatic de la Paris și a făcut din problema schimbărilor climatice un punct esențial din președinția sa. Statele Unite sunt cea mai mare economie a lume și al doilea cel mai mare poluator. Rolul Washingtonului în gestionarea crizei climatice a fost întotdeauna esențial, alături de China, cea mai mare sursă de poluare și a doua cea mai dezvoltată economie a lumii. Însă tensiunile dintre cele două mari puteri, în ceea ce privește comerțul și securitatea au pus recent sub semnul întrebării cooperarea în criza climatică.
Xi Jinping
Una dintre cele mai mari întrebări privind summitul ONU de la Glasgow este dacă va fi prezent și președintele chinez Xi Jinping. Prezența liderului de la Beijing ar aduce un imbold semnificativ discuțiilor și ar indica o disponibilitate a Chinei de a-și asuma un rol important în respectarea acordului de la Paris.
Ursula von der Leyen
Uniunea Europeană va negocia la discuțiile ONU prin intermediul șefei Comisiei Europene, Ursula von der Leywn. Blocul comunitar se consideră un lider global în ceea ce privește acțiunile climatice, dat fiind faptul că a implementat politici puternice în acest sens în ultimii 20 de ani, precum energia regenerabilă și țintele pentru emisiile de gaze.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 9.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 10.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu