Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












"Sultanul" Erdogan a făcut o vizită simbolică la Sfânta Sofia

Postat la: 20.07.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a vizitat, duminică, fosta bazilică Sfânta Sofia. Este prima sa astfel de vizită de la transformarea controversată a acestui edificiu în moschee.

Erdogan a inspectat, duminică, lucrările din interiorul clădirii. Prima rugăciune colectivă musulmană la Sfânta Sofia ar urma să aibă loc vineri. Încă nu se ştie dacă va participa şi preşedintele turc.

Consiliul de Stat, cea mai înaltă jurisdicţie administrativă din Turcia, a dat curs săptămâna trecută cererii mai multor asociaţii şi a revocat o hotărâre de Guvern din 1934 prin care Sfânta Sofia era transformată în muzeu. Imediat ce această hotărâre a fost făcută publică, Recep Tayyip Erdogan a anunţat transformarea Sfintei Sofia în moschee.

O operă arhitectonică majoră, construită în secolul al VI-lea de către bizantini, care-şi încoronau împăraţii aici, Sfânta Sofia este un sit clasat în Patrimoniul Mondial al UNESCO şi una dintre principalele atracţii turistice din Istanbul, cu 3,8 milioane de vizitatori în 2019. Începând de la 24 iulie, intrarea vizitatorilor urmează să fie gratuită, în afara orelor de rugăciune musulmană.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE