Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SUA vor să taie Axa Răul de la rădăcină. Se pun bazele unei coaliții care să lase Hamas fără finanțare

Postat la: 25.10.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Washingtonul intenționează să creeze o coaliție internațională pentru a viza finanțarea grupării teroriste Hamas, a declarat marți un înalt oficial al Trezoreriei SUA, în timp ce războiul continuă în Orientul Mijlociu.

Comentariile secretarului adjunct al Trezoreriei, Wally Adeyemo, făcute pentru AFP, vin după ce săptămâna trecută Statele Unite au dezvăluit noi sancțiuni împotriva membrilor, agenților și facilitatorilor financiari ai Hamas.

"Scopul nostru este de a construi o coaliție cu țările din regiune, dar și din întreaga lume, pentru a ne îndrepta împotriva finanțării lor", a declarat Adeyemo în marja unui eveniment la Washington.

Teroriștii Hamas au luat cu asalt granița din Gaza în Israel la 7 octombrie, ucigând aproximativ 1.400 de persoane în cel mai sângeros atac de la crearea țării în 1948 și luând peste 220 de persoane ostatice.

Ca răspuns, Israelul a anunțat că va distruge Hamas și a început un bombardament necruțător asupra Fâșiei Gaza, care, potrivit ministerului sănătății din enclavă, controlat de Hamas, s-a soldat cu peste 5.700 de morți. Cifrele grupului terorist nu pot fi verificate în mod independent și se crede că includ propriii teroriști și victimele unei explozii la spitalul din orașul Gaza, la 17 octombrie, cauzată de o ratare a unei rachete a Jihadului Islamic, pe care Hamas a pus-o pe seama Israelului.

Adeyemo a declarat că, în timpul unei călătorii în Europa la sfârșitul acestei săptămâni, intenționează să se întâlnească cu "aliați și parteneri și să discute despre ce putem face în mod coordonat pentru a urmări rețeaua financiară a Hamas".

În timp ce Statele Unite au emis anterior o serie de sancțiuni împotriva Hamas, pe care Washingtonul a desemnat-o drept grup terorist, Adeyemo a declarat că organizația a încercat să găsească modalități de a ocoli restricțiile - cum ar fi prin utilizarea criptomonedelor și a unor noi facilitatori.

Marți, președintele francez Emmanuel Macron - aflat într-o vizită de solidaritate în Israel - a cerut ca Hamas să fie adăugată la țintele unei coaliții internaționale împotriva grupării Stat Islamic.

Fără să comenteze remarcile specifice ale lui Macron, Adeyemo a declarat pentru AFP că "strategia care a fost folosită pentru a contracara Statul Islamic și alte grupuri teroriste este cea pe care trebuie să o folosim aici".

Brian Nelson, subsecretarul Trezoreriei pentru terorism și informații financiare, vizitează, de asemenea, Qatar și Arabia Saudită în această săptămână.

El a avut o întâlnire cu "o serie de țări din Golf, unde au discutat despre ce pot face pentru a se concentra mai mult și asupra terorismului", a declarat Adeyemo.

"Așteptăm cu nerăbdare să luăm măsuri suplimentare în ceea ce privește sancțiunile și să folosim unele dintre celelalte instrumente ale noastre împotriva Hamas", a adăugat Adeyemo.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE