SUA se află sub asediul unui val fără precedent de crime. Profesor de criminologie: "Țara asta a înnebunit!"
Postat la: 21.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Mai multe orașe americane, metropole mari, precum și orașe mijlocii, au înregistrat în 2021 un număr record de omucideri, o spirală de crime născută anul trecut în plină pandemie de Covid-19 și pe care autoritățile încă se luptă să le țină sub control.
Potrivit experților și martorilor intervievați de AFP, consecințele coronavirusului și traumele pe care le-a provocat, o redresare a economiei de care nu a beneficiat toată lumea și mai ales proliferarea armelor de foc sunt principalele cauze ale crimelor. Philadelphia a doborât un record dezastruos din 1990, cu cel puțin 535 de omucideri pentru 1,5 milioane de oameni. „Orașul iubirii frățești" a depășit New York și Los Angeles, cele două mari orașe din Statele Unite.
„Orașul nostru are o rată ridicată de sărăcie, insecuritate alimentară, probleme cu locuința, probleme psihologice și un sistem educațional subfinanțat", a declarat Dorothy Johnson-Speight, directorul Mothers in Charge. După moartea fiului ei, ucis la 24 de ani pentru un simplu loc de parcare, a creat în 2003 această asociație care luptă împotriva violenței în acest oraș din nord-estul țării, leagăn al democrației americane.
Grupul, care organizează în special sesiuni de management al furiei și sprijină familiile victimelor omuciderilor, a fost nevoit să-și limiteze activitățile timp de câteva luni din cauza Covid-19. "Te-a făcut să te simți supărat. Când nu te poți ocupa de asta, când nu ai sprijin, se poate înrăutăți", spune Johnson-Speight. Capitala americană Washington (cel puțin 211 omucideri), Albuquerque (100), Portland (cel puțin 70), Richmond (80): „țara asta a înnebunit", spune David Thomas, profesor de criminologie la Florida Gulf Coast University.
„Oamenii sunt supărați pe tot, iar cu această frustrare, toate mecanismele de management al stresului eșuează", adaugă acest fost polițist afro-american. Tinerii, în special din minorități, se ceartă între ei, ia amploare pe Facebook și se termină cu focuri de armă, explică el. Dorothy Johnson-Speight denunță și influența muzicii drill - un trend hip-hop cu versuri întunecate, crude, violente și imagini războinice - din Chicago.
Tinerii se identifică cu rapperii care „vorbesc despre cei pe care urmează să-i ucidă, arată diferitele arme disponibile pe piață, acestea sunt elementele de bază ale crimei", a spus ea. Dar pentru Jeff Asher, fost membru al CIA și analist în statistică penală, ca și pentru alți specialiști, principala cauză a acestui val de omucideri este „creșterea istorică a vânzărilor de arme" de la pandemie.
Aproape 23 de milioane de arme, un record, au fost vândute în 2020, potrivit firmei de specialitate Small Arms Analytics & Forecasting care prognozează o cifră de 20 de milioane pentru acest an. „Toată lumea are o armă, a devenit prima linie de apărare, sau de atac, pentru mulți oameni care spun + Trebuie să am o armă pentru că toată lumea are +", spune Michael Pfleger, un preot catolic care a militat împotriva violenței în Chicago de peste 30 de ani.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 9.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 10.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu