Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SUA pornește o anchetă privind taxa pe care Franța vrea să o impună marilor companii de tehnologie

Postat la: 11.07.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Președintele american Donald Trump a solicitat începerea unei investigații privind taxa pe care Franța plănuiește să o impună asupra companiilor de tehnologie, o mișcare care ar putea duce la tarife de retorsiune, scrie BBC News.

"Statele Unite sunt îngrijorate că taxa pentru servicii digitale... țintește în mod nedrept companiile americane", a declarat reprezentantul pentru Comerț al SUA.

Parlamentul francez va vota vineri, iar taxa va fi, cel mai probabil, aprobată. Aceasta va viza firme precum Google sau Facebook și va fi de 3% din veniturile câștigate pe teritoriul statului francez. Anul acesta guvernul anticipează atingerea sumei de 400 de milioane de euro, în urma colectării acestor taxe. Orice companie digitală cu venituri mai mari de 750 de milioane de euro, dintre care cel puțin 25 de milioane sunt generate în Franța, va fi luată în considerare.

"[Trump] ne-a dat sarcina de a investiga efectele acestei legislații si de a determina dacă este o acțiune discriminatorie sau nerezonabilă și dacă pune obstacole sau restricționează comerțul american", a declarat reprezentantul Robert Lighthizer. Ancheta americană ar putea deschide calea către impunerea unor tarife de retorsiune, o mișcare pe care Trump a mai făcut-o și în trecut.

Această anchetă a fost primită cu entuziasm de senatorul republican Chuck Grassley și senatorul democrat Ron Wyden.

"Taxa pentru servicii digitale pe care Franța și alte țări europene o urmăresc este în mod clar protecționistă și țintește în mod nedrept companiile americane, într-un mod care va duce la pierderea locurilor de muncă americane și a lucrătorilor americani", au transmis aceștia printr-o declarație comună.

Guvernul francez a răspuns declarând că firmele de tehnologie nu ar trebui să poată ocoli plătirea taxelor doar pentru că sediul lor este situat în alt teritoriu.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE