SUA pierd teren în fața Chinei pentru supremaţia în domeniul inteligenței artificiale
Postat la: 18.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Potrivit fostului șef de software al Pentagonului, Nicolas Chaillan, China este cu mult in avans fata de SUA in ceea ce priveste inteligenta artificială. Progresul lent în transformarea tehnologică a armatei americane „pune Statele Unite în pericol", a spus el.
Această concluzie pesimistă este în contrast puternic cu o evaluare făcută de Raj Iyer, ofițerul șef de informații al armatei SUA, care a numit-o „absolut neadevărat". SUA au o rețea vastă de parteneriate globale care fac schimb de informații în mod regulat, oferind atât agențiilor militare, cât și agențiilor de informații o imagine de ansamblu strategică care nu poate fi egalată de chinezi, a spus Iyer. Același sentiment este împărtășit de secretarul Apărării Lloyd Austin. Chinezii operează în vid, a explicat Iyer. Singura modalitate prin care pot obține fragmente din acest tip de informații este prin criminalitatea cibernetică, spionaj și alte metode nefaste, a susținut el.
În ceea ce privește aplicarea tehnologiilor AI, Iyer a recunoscut că chinezii au puterea de sus, dar succesul săulor vine cu prețul libertății personale și al drepturilor omului, deoarece guvernul chinez folosește tehnologia pentru a-și subjuga și controla populația. În timp ce serviciile de informații americane au depășit granițele în trecut, aceste încălcări pălesc în comparație cu sistemul de credit social al Chinei, metodele de identificare digitală și alte mijloace de oprimare implementate de Partidul Comunist Chinez.
Trebuie oare SUA să urmeze aceiași pași pentru a obține cu orice preț superioritatea în acest segment? Chaillan pare să creadă asta, drepturile omului și libertatea personală trebuie sacrificate. Potrivit articolului Reuters, el a dat vina pe inovația lentă, reticența companiilor americane precum Alphabet GOOG, -0,29% de a lucra cu statul pe AI și ample dezbateri etice asupra tehnologiei. El a deplâns că companiile chineze sunt obligate să colaboreze cu guvernul lor și au făcut investiții masive în IA fără a ține cont de etică.
Problema este că acesta este un exemplu de manual școlar al abordării „scopul scuză mijloacele", o expresie inventată de revoluționarul rus din secolul al XIX-lea Serghei Nechayev. Tiranii din întreaga lume au abuzat în mod regulat de această idee de-a lungul istoriei, folosind un sentiment de urgență (adesea fals) în centrul ei. Dacă criza, fabricată sau nu, pare suficient de plauzibilă pentru factorii de decizie, aceștia o vor folosi ca scuză pentru a face „orice trebuie" pentru a rezolva situația. De cele mai multe ori, își vor extinde puterea dincolo de ceea ce ar fi acceptabil în circumstanțe normale. Acesta este un semn distinctiv al tranzițiilor autoritare.
La începutul acestui an, Rand a publicat un raport sponsorizat de Biroul adjunct al șefului de stat major al Armatei SUA. Documentul subliniază că cea mai recentă alianță chino-rusă, care a început în 2014, există în 2021 și, cel mai probabil, va fi susținută şi în viitor. Scopul raportului este de a evalua impactul relației chino-ruse asupra Statelor Unite și implicațiile pentru viitoarea politică a SUA: „În cazul unei colaborări mai strânse China-Rusia, anticipăm relaxarea constrângerilor privind schimbul de tehnologii militare. Rusia și China ar putea împărtăși cele mai bune capacități ale lor; să colaboreze în cercetare și dezvoltare cu impact ridicat, cum ar fi vehiculele cu lansare hipersonică, sistemele de contra-spațiu și inteligența artificială."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Descoperire de excepție: Amuleta de argint care ar putea rescrie istoria creștinismului
O amuletă de argint, veche de aproape 1.800 de ani, descoperită în Germania, oferă una dintre cele mai timpurii dovezi ale răspândirii creștinismului la nord de Alpi. Artefactul, denumit „inscripția de argint de la Frankfurt", a fost găsit în timpul unor săpături arheologice efectuate între 2017 și 2018.
-
De Solstitiul de iarna din 2024 s-a atins AGI. Cum ar putea Inteligenta Artificială să influențeze evoluția umană de acum incolo
O veste uriasa a trecut mai putin observata. Pe 21 decembrie 2024, de soltitiu de iarna, OpenAI prin ChatGPT-o3 a atins ceea ce specvialistii in domeniu spun ca e AGI (Artificial General Inteligence) adica Inteligența Artificială a inceput sa gandeasca precum cea umana, folosind algorimi complecsi, precum si o intuitie in stadiul incipient.
-
Televiziunile de știri pierd la greu banii de campanie. Politicienii au început deja să se orienteze către TikTok
Deja 65% dintre companii aleg să se promoveze pe social media, nu pe TV. Din start, este o pierdere pentru televiziuni. Dacă se vor împuțina și banii de la partide și independenți, va fi o situație destul de dificilă. Iată doar câți bani dăduseră formațiunile în campania precedentă:
-
Afacerea Rafo Onești: România e obligată să plătească zeci de milioane de euro unui oligarh rus
Statul român trebuie să-i plătească 85 de milioane de euro fostului proprietar rus al Rafo Onești, la decizia unui tribunal arbitral de la Centrul Internațional de Reglementare a Disputelor privind Investițiile de pe lângă Banca Mondială (ICSID) din SUA.
-
Serviciile ruse de informații: SBU a încercat uciderea unor ofiţeri de rang înalt şi a familiilor acestora în Moscova
Serviciul Federal de Securitate al Rusiei (FSB) a anunțat joi că a dejucat mai multe comploturi ale serviciilor de informaţii ucrainene (SBU) ce vizau uciderea de ofiţeri ruşi de rang înalt şi familiile acestora la Moscova, folosind bombe deghizate ca baterii externe sau dosare de documente.
-
Tarife RCA mai scumpe cu până la 30%: noile prețuri de referință ale polițelor obligatorii pentru șoferi
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a anunțat noile tarife de referință pentru polițele RCA, valabile în următoarele șase luni.
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 9.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 10.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu