SUA pierd teren în fața Chinei pentru supremaţia în domeniul inteligenței artificiale
Postat la: 18.12.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Potrivit fostului șef de software al Pentagonului, Nicolas Chaillan, China este cu mult in avans fata de SUA in ceea ce priveste inteligenta artificială. Progresul lent în transformarea tehnologică a armatei americane „pune Statele Unite în pericol", a spus el.
Această concluzie pesimistă este în contrast puternic cu o evaluare făcută de Raj Iyer, ofițerul șef de informații al armatei SUA, care a numit-o „absolut neadevărat". SUA au o rețea vastă de parteneriate globale care fac schimb de informații în mod regulat, oferind atât agențiilor militare, cât și agențiilor de informații o imagine de ansamblu strategică care nu poate fi egalată de chinezi, a spus Iyer. Același sentiment este împărtășit de secretarul Apărării Lloyd Austin. Chinezii operează în vid, a explicat Iyer. Singura modalitate prin care pot obține fragmente din acest tip de informații este prin criminalitatea cibernetică, spionaj și alte metode nefaste, a susținut el.
În ceea ce privește aplicarea tehnologiilor AI, Iyer a recunoscut că chinezii au puterea de sus, dar succesul săulor vine cu prețul libertății personale și al drepturilor omului, deoarece guvernul chinez folosește tehnologia pentru a-și subjuga și controla populația. În timp ce serviciile de informații americane au depășit granițele în trecut, aceste încălcări pălesc în comparație cu sistemul de credit social al Chinei, metodele de identificare digitală și alte mijloace de oprimare implementate de Partidul Comunist Chinez.
Trebuie oare SUA să urmeze aceiași pași pentru a obține cu orice preț superioritatea în acest segment? Chaillan pare să creadă asta, drepturile omului și libertatea personală trebuie sacrificate. Potrivit articolului Reuters, el a dat vina pe inovația lentă, reticența companiilor americane precum Alphabet GOOG, -0,29% de a lucra cu statul pe AI și ample dezbateri etice asupra tehnologiei. El a deplâns că companiile chineze sunt obligate să colaboreze cu guvernul lor și au făcut investiții masive în IA fără a ține cont de etică.
Problema este că acesta este un exemplu de manual școlar al abordării „scopul scuză mijloacele", o expresie inventată de revoluționarul rus din secolul al XIX-lea Serghei Nechayev. Tiranii din întreaga lume au abuzat în mod regulat de această idee de-a lungul istoriei, folosind un sentiment de urgență (adesea fals) în centrul ei. Dacă criza, fabricată sau nu, pare suficient de plauzibilă pentru factorii de decizie, aceștia o vor folosi ca scuză pentru a face „orice trebuie" pentru a rezolva situația. De cele mai multe ori, își vor extinde puterea dincolo de ceea ce ar fi acceptabil în circumstanțe normale. Acesta este un semn distinctiv al tranzițiilor autoritare.
La începutul acestui an, Rand a publicat un raport sponsorizat de Biroul adjunct al șefului de stat major al Armatei SUA. Documentul subliniază că cea mai recentă alianță chino-rusă, care a început în 2014, există în 2021 și, cel mai probabil, va fi susținută şi în viitor. Scopul raportului este de a evalua impactul relației chino-ruse asupra Statelor Unite și implicațiile pentru viitoarea politică a SUA: „În cazul unei colaborări mai strânse China-Rusia, anticipăm relaxarea constrângerilor privind schimbul de tehnologii militare. Rusia și China ar putea împărtăși cele mai bune capacități ale lor; să colaboreze în cercetare și dezvoltare cu impact ridicat, cum ar fi vehiculele cu lansare hipersonică, sistemele de contra-spațiu și inteligența artificială."
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
CNA vrea să îi închidă gura Înaltpreasfințitului Teodosie: Se pune la cale o mare operațiune
După ce DNA a deschis dosar penal în urma unor înregistrări trunchiate și despre care nu se știe dacă sunt originale, acum a venit rândul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să tragă spre ÎPS Teodosie. Motivul: pentru că a dat un sfat public unui credincios care l-a întrebat la radio dacă să țină post sau nu.
-
Cazul lui Achille. Spania pregătește o lege unică în lume
Spania ar putea deveni prima țară din lume care oferă drepturi speciale maimuțelor mari. Un proiect de lege vine în ajutorul celor aproximativ 150 de gorile, cimpanzei și urangutani care trăiesc pe teritoriul spaniol, mulți dintre ei salvați din circuri și în condiții de viață mizerabile.
-
Unul dintre cei mai importanți globalisti face o prognoză care dă fiori: "Această eră s-a încheiat. Suntem la sfârșitul istoriei!"
Dobânzile scăzute şi politica monetară uşoară au rămas în trecut din 2022, când - după ce a redus dobânzile la aproape zero pentru a face faţă pandemiei de Covid-19 - Rezerva Federală şi-a mărit dobânda de referinţă cu aproximativ 500 de puncte de bază în decurs de 18 luni.
-
Fiica lui Mircea Geoană și-a plagiat discursul după cel al nepoatei lui Donald Trump. Mihaela, "dragostea mea", a plâns la momentul artistic
Ana, fiica lui Mircea Geoană, a avut un discurs in cadrul unei emisiuni tv de prezentare a candidatului independent pentru prezidențiale. Acesta a fost copiat după momentul discursului lui Kai Trump, nepoata lui Donald Trump.
-
Lovitură dură pentru China! UE a pus tarife uriașe pentru mașinile electrice importate din țara asiatică
Uniunea Europeană a decis marţi să majoreze tarifele la vehiculele electrice construite în China până la 45,3%, la sfârşitul investigaţiei sale de cel mai înalt nivel care a divizat Europa şi a provocat represalii din partea Beijingului.
-
Politico: Un fost huligan de fotbal de extremă-dreapta este puternic cotat pentru alegerile prezidentiale din România
„Extravaganța alegerilor din România trezește fantomele trecutului fascist", se intitulează articolul publicat marți de Politico, cu mai puțin de o lună înainte de alegerile prezidențiale.
-
Sefa Coloniei România dă semnalul pentru linia politică viitoare care sa aprobe cum sa ne ia Occidentul resursele in continuare
Ambasadoarea SUA în România, Kathleen Kavalec, a declarat marți, la PowerShift Summit, că investitorii americani așteaptă de la majoritatea guvernamentală predictibilitate și „decizii legislative şi de fiscalitate luate în consultare cu mediul de afaceri şi cu stakeholderi":
-
Pohta ce-au pohtit: Ciolacu si cu Ciuca ar intra in turul al doilea. Nou sondaj care schimba radical perceptia electoratului
Un sondaj de opinie realizat zilele acestea la cererea Newsweek România arată că Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă vor intra în turul al doilea al alegerilor prezindențiale. PSD are 31%, iar PNL este creditat cu 20,5%. Sunt primele două partide din acest sondaj.
-
Un nou instrument al OpenAI descris ca având „robustețe și precizie la nivel uman" halucinează tratamente medicale periculoase
Gigantul tehnologic OpenAI a prezentat un nou instrument de transcripție alimentat de inteligența artificială Whisper. Potrivit companiei, acesta are „robustețe și precizie la nivel uman", potrivit Fortune.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Emmanuel Todd: Va fi un șoc descoperirea scopului real al NATO
- 2.Se abate urgia peste Europa in cateva saptamâni: Ursula von der Leyen preia puteri depline în dauna statelor naționale din Uniune
- 3.FT: Ucraina a început să discute cu Occidentul despre cedarea teritoriilor către Rusia, totul pentru a opri războiul!
- 4.Le Figaro: Documente secrete dezvăluie "marele proiect" pentru prăbușirea Israelului
- 5.Război total între Viktor Orban și Ursula von der Leyen: eurodeputații i-au cântat "Bella Ciao" premierului ungar
- 6.Fiul unui oficial de al lui Zelenski a fost filmat călărind în pat zeci de teancuri cu bancnote VIDEO
- 7.Al-Qaida a comis un atac de proporții alarmante, cu sute de morți în doar câteva ore
- 8.Revoltă împotriva "Împărătesei" Ursula: Comisarul forțat să demisioneze rupe tăcerea și lansează un atac extrem de dur
- 9.Presa germană: Israelul a declarat război ordinii mondiale. Germania trebuie să intervină
- 10.REUTERS: Principalele puncte ale declarației BRICS de la Kazan
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu