Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SUA intra in fibrilatie: Arabia Saudita a cerut intrarea in BRICS!

Postat la: 18.10.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Arabia Saudită și-a exprimat interesul de a se alătura grupului BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud), a declarat președintele sud-african Cyril Ramaphosa, care tocmai s-a întors dintr-o vizită de stat în regat.

„Prințul moștenitor (prim-ministrul Arabiei Saudite Mohammed bin Salman Al Saud - TASS) și-a exprimat dorința Arabiei Saudite de a face parte din BRICS", a declarat marți postul de radio local ABC, citat de președintele: „Nu sunt singura țară. [căutând apartenența la BRICS]".

Ramaphosa a reamintit că Africa de Sud va deține președinția BRICS în 2023. „Am spus că BRICS [are] un summit anul viitor sub președinția Africii de Sud și chestiunea (extinderea grupului BRICS - TASS) va fi luată în considerare. „, a menționat el, „Un număr de țări fac abordări față de membrii BRICS și le-am dat același răspuns, că acesta va fi discutat de partenerii BRICS și ulterior se va lua o decizie", a explicat președintele.

Vizita de stat a lui Ramaphosa în Arabia Saudită s-a încheiat pe 16 octombrie. Drept urmare, cele două guverne au semnat un pachet de acorduri și memorandumuri privind proiecte comune în valoare totală de 15 miliarde de dolari. Africa de Sud a aderat la BRICS în februarie 2011.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE