Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












SUA îi dau vești proaste lui Zelenski: Aprovizionarea cu arme a Ucrainei a devenit o problemă

Postat la: 02.08.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Administraţia Joseph Biden depune eforturi pentru a suplimenta aprovizionarea Ucrainei cu muniţie esenţială, în contextul lipsurilor cu care se confruntă forţele militare ale Kievului în ofensiva contra forţelor ruse.

Efortul de aprovizionare cu muniţie se concentrează pe obuze de 155 de milimetri, utilizate de sistemele detaşate pe linia frontului, afirmă unii oficiali. Planul prevede livrări din stocurile aliaţilor internaţionali, pe termen scurt, şi intensificarea producţiei în Statele Unite în următorii doi ani. "Eu stau în birou în fiecare dimineaţă şi analizez timp de 30 de minute situaţia muniţiei", a declarat Jake Sullivan, consilierul pentru Securitate Naţională al preşedintelui Joseph Biden.

Conform unor oficiali, Administraţia Biden este la curent de câteva luni că Ucraina va începe să ducă lipsă de muniţie şi a intensificat eforturile pentru transferul de obuze pe linia frontului, în contextul în care războiul este într-o etapă crucială. Şi stocurile europene sunt limitate, astfel că Ucraina a început să utilizeze rachete de fabricaţie nord-coreeană.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE