Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Starea de urgenţă a fost prelungită cu 15 zile în Washington DC, până după ziua instalării lui Biden la Casa Albă

Postat la: 07.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Primarul capitalei SUA, Washington DC, Muriel Bowser, a prelungit starea de urgență timp de 15 zile, până după ziua în care președintele ales al SUA, Joe Biden, își va prelua mandatul și se va instala la Casa Albă, scrie BBC. Congresul SUA începuse miercuri procesul de validare a victoriei lui Joe Biden la președinție, dar a fost suspendat după ce susținătorii lui Donald Trump au pătruns cu forța în clădirea Capitoliului.

„Multe persoane au venit în district înarmate și cu scopul de a provoca violență și distrugere și au provocat violență și distrugere. Au folosit gaze lacrimogene, cărămizi, sticle și arme. Motivația lor continuă", a spus primarul Muriel Bowser. Declarația făcută de primar va permite autorităților orașului să se folosească de resurse suplimentare pentru protejarea locuitorilor, cum ar fi impunerea stării de asediu, extinderea serviciilor de urgență sau distribuirea necesităților. Starea de urgență anunțată va dura până pe 21 ianuarie, la ora 15.00, a doua zi după ce Biden va fi învestit.

Orașul se află deja sub starea de urgență după declarația făcută de primar miercuri, de la 18.00 (ora locală). Până acum, zeci de persoane au fost arestate pentru încălcarea ordinului. Cuprinși de furie, sute de susținători ai lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington, în timp ce membrii Congresului se întâlneau pentru a valida victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din SUA, din 3 noiembrie 2020. Patru oameni au murit în urma asaltului și alți 14 polițiști au fost răniți.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE