Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Stare de urgență în New York: După variola maimuței, statul american se luptă cu virusul poliomielitei

Postat la: 10.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Statul american New York a declarat vineri stare de urgență în caz de dezastru, după ce virusul poliomielitei a fost detectat în probe de apă uzată din Long Island, semnalând o răspândire tot mai mare în comunitate a virusului care poate provoca boala paralitică, transmite Politico.

Guvernatoarea Kathy Hochul a emis ordinul executiv, care mărește resursele disponibile pentru ca statul să lupte împotriva răspândirii virusului, după ce o analiză secvență a Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA a găsit poliomielită într-o mostră de apă uzată colectată în luna august din comitatul Nassau.

Eșantionul a fost legat genetic de cazul de poliomielită paralitică identificat în comitatul Rockland, la nord de New York, la începutul acestei veri - primul din țară în aproape un deceniu.

Virusul a fost detectat, de asemenea, în eșantioane de apă uzată din comitatele vecine Orange și Sullivan, precum și în cele din orașul New York. Toate probele raportate includ tipuri de poliovirus care pot provoca paralizie, potrivit Departamentului de Sănătate al statului.

Oficialii din domeniul sănătății au precizat că "pentru fiecare caz de poliomielită paralitică observat, pot exista sute de alte persoane infectate", însă statul a confirmat până acum un singur caz.

Comisarul pentru sănătate, Mary Bassett, a îndemnat din nou toți newyorkezii să se asigure că sunt la zi cu vaccinarea împotriva poliomielitei.

"În ceea ce privește poliomielita, pur și simplu nu putem arunca zarurile ... riscul de boală paralitică este real", a spus ea într-o declarație. "Îi îndemn pe newyorkezi să nu accepte niciun fel de risc. Imunizarea împotriva poliomielitei este sigură și eficientă - protejând aproape toate persoanele care primesc dozele recomandate împotriva bolii."

Ordonanța de urgență a lui Hochul extinde imediat rețeaua de furnizori care pot administra vaccinuri antipoliomielitice pentru a include lucrătorii medicali de urgență, moașele și farmaciștii. De asemenea, acesta autorizează medicii și asistenții medicali certificați să emită ordine permanente care nu sunt specifice pacienților pentru vaccinurile antipoliomielitice.

De asemenea, ordinul cere furnizorilor de servicii medicale să trimită datele privind imunizarea împotriva poliomielitei către Departamentul de Sănătate al statului, o măsură care, potrivit DOH, permite oficialilor de sănătate locali și de stat să concentreze activitățile de vaccinare în zonele cu nevoi ridicate.

Starea de urgență urmează să expire pe 9 octombrie. Aceasta vine în plus față de ordonanțele de urgență pe care Hochul le-a emis ca răspuns la epidemia de variola maimuței din stat și la pandemia Covid-19.

În iulie, New York a confirmat primul caz de poliomielită din țară în aproape un deceniu. Dar oficialii federali din domeniul sănătății au descoperit că virusul s-ar fi putut răspândi în stat cel puțin din această primăvară, în timp ce testau apele reziduale pentru răspândirea Covid.

Departamentul de Sănătate al statului, CDC și autoritățile sanitare locale au început să investigheze răspândirea poliomielitei în New York la 18 iulie, după ce un caz care implică un poliovirus de tip 2 derivat din vaccin a fost identificat în probele de scaun de la un tânăr adult nevaccinat din Rockland County.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE