Specialiștii occidentali confirmă - Rusia și-a crescut de cinci ori producția de rachete hipersonice Kinjal
Postat la: 22.05.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Rusia a reușit să mărească de cinci ori producția de rachete Kinjal, a declarat expertul Defence Express, Ivan Kiricevskii, într-un interviu acordat săptămâna trecută pentru Radio NV.
Acesta l-a citat pe ministrul ucrainean al Apărării Oleksii Reznikov care a spus că la începutul lunii mai rușii aveau circa 80 de rachete Kinjal (Pumnalul) - rachetele care au intrat în serviciu în 2018 și pe care Moscova le prezintă drept rachete hipersonice imposibil de oprit. „Acest lucru indică faptul că, din păcate, au reușit să mărească de cinci ori producția de Kinjal", a spus el. Potrivit datelor disponibile, la începutul lunii ianuarie, rușii aveau un număr maxim de 53 de astfel de rachete, a precizat Kiricevskii.
„Au reușit să angajeze țintele noastre cu ceva. Or, rușii produceau una sau două rachete Kinjal pe lună. Acum se pare că rușii pot produce până la 10 astfel de rachete pe lună". Expertul subliniază că abilitatea rușilor de a ataca cu rachete Kinjal este în prezent limitată de numărul de avioane MiG-31K pe care le pot ridica simultan în aer.
„Se pare că șase avioane MiG-31K este maximul, cu 10-12 unități disponibile pe hârtie. Iar specificațiile difuzate de unele resurse, potrivit cărora Kinzhal poate fi montat pe Tu-160 sau Tu-122M3, din fericire, nu sunt adevărate. Rușii au anunțat planuri de a integra Kinjal pe aceste bombardiere strategice, dar nu au reușit să facă acest lucru (până acum)". Rusia susține că Kinjal poate atinge Mach 10 - adică de 10 ori viteza sunetului, sau 12.350 km/oră - la o rază de acțiune de 2.000 de kilometri.
Rusia folosește un avion de vânătoare MiG-31 modificat pentru a lansa din aer racheta de opt metri lungime, ceea ce contribuie la creșterea vitezei sale, a explicat Sidharth Kaushal, cercetător la Royal United Services Institute (Londra). „Zboară la viteze hipersonice, dar, de obicei, ceea ce am vrea să spunem atunci când folosim acest termen este ceva care este foarte manevrabil la viteză hipersonică", a spus el.
Tom Karako, cercetător senior și director al Missile Defence Project la Center for Strategic and International Studies (CSIS) din Washington, D.C., este de acord că afirmațiile Rusiei privind manevrabilitatea hipersonică a Kinzhal ar putea fi exagerate în comparație cu cea a armelor denumite în mod obișnuit hipersonice, cum ar fi o rachetă de croazieră sau o rachetă de planare, dar că totuși aceste rachete sunt dificil de interceptat.
În primul rând, este greu de interceptat din cauza altitudinii la care zboară, care este între 30 și 40 de kilometri deasupra solului, a spus Kaushal, ceea ce înseamnă că este peste raza de acțiune a multor interceptoare de apărare aeriană de nivel inferior. „Așadar, nu pot intercepta neapărat racheta în mijlocul traiectoriei, dar o poate face în timp ce coboară spre țintă", a spus el.
Atunci când Kinjal se află în faza terminală și coboară rapid spre o țintă, lansează șase momeli care "imită semnătura radar a focosului însuși", a spus Kaushal. "Dacă un sistem de apărare aeriană de la sol trage cu interceptoare, în principiu, poate elimina momelile mai degrabă decât focosul pe care îl vizează de fapt", a spus el.
Forțele ucrainene confirmau pe 6 mai doborârea „istorică" cu ajutorul unei baterii de rachete antiaeriene Patriot a unei rachete hipersonice Kinjal, care poate purta focoase atât nucleare, cât și convenționale.
Pe 16 mai, după un atac masiv cu rachete și drone asupra Kievului, oficialii ucraineni anunțau printre altele, doborârea a șase rachete Kinjal. Pe de altă parte, Ministerul rus al Apărării a negat că un număr atât de mare de rachete ar fi fost lansate, anunțând la rândul său că a distrus cu o rachetă Kinjal o baterie Patriot. Ulterior, SUA au confirmat avarierea unor componente ale sistemului antiaerian care însă a rămas „operațional".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Oamenii de știință au descoperit o funcție neașteptată - plămânii noștri produc sânge!
Cercetările au arătat că plămânii nu ne ajută doar să respirăm - ei joacă, de asemenea, un rol-cheie în producerea sângelui. În cadrul unui studiu revoluționar, oamenii de știință au descoperit că plămânii șoarecilor generează peste 10 milioane de trombocite în fiecare oră, reprezentând majoritatea trombocitelor din fluxul sanguin al animalelor.
-
Un român și-a transformat Dacia 1300 în mașină electrică. Cât a costat proiectul
Un român și-a transformat Dacia 1300 într-o mașină electrică și a obținut omologarea la RAR. Dacia modificată are un motor de 40KW și o baterie de 20KWh.
-
Fenomenul care sfidează logica: „Timp Negativ" observat în experimente cuantice. Descoperirea controversată despre natura realității
Oamenii de știință de la Universitatea din Toronto susțin că au demonstrat existența „timpului negativ" într-un mod fizic și concret, nu doar teoretic. Rezultatele experimentelor lor, deși încă nepublicate într-un jurnal de specialitate, au atras atenția și scepticismul comunității științifice internaționale.
-
Oamenii de știință au descoperit un al doilea nucleu ascuns în interiorul Pământului
Miezul interior nu este doar o minge solidă de nichel și fier, ci este format din două straturi: o regiune centrală distinctă înglobată într-un înveliș exterior.
-
Baba Vanga: Predicții Îngrijorătoare pentru 2025 - „Începutul Apocalipsei"
Previziunile Babei Vanga continuă să fascineze și să înspăimânte, chiar și la aproape trei decenii de la moartea sa. Pentru anul 2025, celebra clarvăzătoare a făcut profeții alarmante, sugerând că ar putea marca „începutul apocalipsei".
-
Descoperirea finalului de an: Astronomii au găsit canale ascunse ce leagă sistemul nostru solar de alte colțuri ale universului
Sistemul nostru solar este situat într-o zonă specifică a spațiului cosmic, denumită Bula Fierbinte Locală, o regiune ce se extinde pe aproximativ 300 de ani-lumină, formată în urma mai multor explozii stelare de tip supernovă. Ultimele observații științifice au scos la iveală un detaliu extrem de important.
-
CCR a anulat alegerile degeaba: Nu Rusia, ci PNL a atacat cibernetic România in campania lui Călin Georgescu. Un document ANAF confirmă manipularea de pe TikTok
O ancheta incendiara a snoop.ro demonstreaza ca promovarea masiva a lui Calin Georgescu de pe tik-tok nu a fost un atac cibernetic rusesc.
-
Joe Biden a aprobat unul dintre ultimele sale acte și aruncă în aer relația dintre SUA și China
Preşedintele american, Joe Biden, a aprobat un ajutor militar de 571 de milioane de dolari pentru Taiwan, a anunţat vineri Casa Albă.
-
Elon Musk, mesaj exploziv, despre alegerile din România: "Cum să nu fie considerat un dictator?!"
Omul de afaceri Elon Musk, cel mai apropiat om al lui Donald Trump, a distribuit articolul unui jurnalist Reuters, care analizează situația politică din România. După ce a citit detaliile din țara noastră, Elon Musk s-a întrebat cum poate un judecător să anuleze alegerile prezidențiale și să nu fie considerat un dictator.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 7.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu