ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Sorosiștii cheamă lumea la proteste în Georgia. Aderarea la UE se amână!

Postat la: 27.10.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Partidul de guvernământ al Georgiei, Visul georgian, a câștigat alegerile parlamentare, a declarat duminică dimineața comisia electorală. „O lovitură pentru aspirația unora de aderare la UE," notează the Guardian.

Opoziția n-a recunoscut înfrângerea, acuzând partidul de guvernământ de o „lovitură de stat constituțională." Liderii au anunțat că vor scoate lumea în stradă, provocând o potențială criză politică care ar putea polariza și mai mult țara din Caucaz. Comisia a spus că partidul de guvernământ Visul Georgian (GD) a câștigat 54 % din voturi, după numărarea a peste 99 % din voturi.

În ciuda protestelor organizate cu bani de la Soros, coaliție pro-occidentală de patru partide n-a putut ajunge la putere. În timpul acestui an, s-au organizat mai multe proteste, asemănătoare Revoluției rozelor din 2002, care au dus la alungarea de la putere a moderatului Miheil Saakașvili. Anul acesta, tinerii frumoși și liberi au ieșit pe străzi, pe motiv că Parlamentul a votat așa numita lege a agenților străini, considerată Lege rusească de către protestatari.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE