Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Situație teribilă în SUA: pentru milioane de oameni nu se vor mai plăti pensiile. Țara este pe buza prăpastiei

Postat la: 20.01.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Departamentul Trezoreriei americane a început să ia măsuri extraordinare pentru a continua să plătească facturile guvernului federal, în condiţiile în care SUA şi-au atins, joi, limita datoriei publice, a declarat secretarul Trezoreriei, Janet Yellen, citată de CNBC.

Într-o scrisoare adresată Preşedintelui Camerei Reprezentanţilor, Kevin McCarthy, republican de California, Yellen a spus că Trezoreria va suspenda noile investiţii în Fondul de pensii şi invaliditate din serviciul public şi Fondul de beneficii pentru sănătate pentru pensionari din Serviciul Poştal, de joi până pe 5 iunie 2023.

Dar ea a avertizat că ambele măsuri sunt supuse unei "incertitudini considerabile", dacă Congresul nu adoptă un proiect de lege pentru creşterea plafonului datoriei de 31.400 miliarde de dolari.

Secretarul Trezoreriei le-a spus vinerea trecută parlamentarilor că consideră că măsurile extraordinare ar putea permite guvernului să-şi achite obligaţiile până la începutul lunii iunie.

Yellen a îndemnat săptămâna trecută Congresul "să acţioneze în timp util pentru a creşte sau suspenda limita datoriei", deoarece nerespectarea acestui lucru ar putea duce la prima neîndeplinire a obligaţiilor de plată a datoriilor SUA şi ar putea cauza pagube economice în întreaga lume.

De asemenea, Casa Albă a cerut vinerea trecută Congresului să ridice plafonul datoriei "fără condiţii".

Secretarul Trezoreriei a avertizat săptămâna trecută că guvernul SUA va atinge plafonul legal al datoriei joi, după care vor fi luate măsuri extraordinare pentru a împiedica guvernul să-şi îndeplinească obligaţiile de datorie.

Guvernul Statelor Unite nu a intrat în incapacitate de plată, dar plafonul datoriei a fost majorat de 22 de ori din 1997 până în 2022, potrivit Oficiului pentru Responsabilitate Guvernamentală.

Administraţia Biden va acorda prioritate negocierilor pentru un nou proiect de lege care să mărească limita datoriei ,după termenul limită de plată a impozitelor de la jumătatea lunii aprilie, potrivit unui înalt oficial de la Casa Albă.

Concesiile solicitate de noua majoritate republicană a Camerei Reprezentanţilor au condus la îngrijorarea că Congresul ar putea avea probleme cu majorarea plafonului datoriei înainte de iunie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE