Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Situația este dramatică! SUA au convocat ședință de urgență la ONU. Butoiul cu pulbere poate exploda în orice moment

Postat la: 14.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Ambasadorul SUA la ONU, Jonathan Cohen, a făcut cunoscute joi, în cursul unei reuniuni cu uşile închise a Consiliului de Securitate, acuzaţiile aduse de Washington Iranului în ce priveşte responsabilitatea acestuia în atacurile împotriva a două petroliere în Golf, au afirmat mai mulţi diplomaţi, relatează AFP.

Toate elementele indică Iran, le-a spus în principal reprezentantul SUA celorlalţi 14 parteneri din Consiliul de Securitate cu prilejul acestei reuniuni solicitate de urgenţă de Washington, intrând în detalii cu privire la tipul de bombe utilizate şi acţiunea sofisticată, potrivit diplomaţilor. Mai devreme, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, afirmase în cursul unei declaraţii oficiale: „Guvernul SUA consideră că Republica Islamică Iran este responsabilă de atacurile comise (joi) în Marea Oman".

Două petroliere - unul norvegian, altul japonez - au fost vizate joi de un atac de origine necunoscută în Marea Oman. Cu o lună în urmă, au avut loc deja atacuri împotriva a patru nave, între care trei petroliere, în largul Emiratelor Arabe Unite (EAU), acte pentru care Washingtonul a acuzat Teheranul.

Iranul a dezminţit orice implicare. „Consiliul trebuie să se sesizeze în continuare cu privire la acest subiect", a insistat ambasadorul american, subliniind că precedentele atacuri nu au dus la niciun răspuns. „Dacă nu reacţionăm, sunt posibile alte atacuri", a adăugat el, citat de diplomaţi. Cu prilejul reuniunii, toate ţările şi-au exprimat îngrijorarea în faţa accentuării tensiunilor. Mai multe ţări au cerut „o anchetă independentă" asupra ultimului atac. Rusia a subliniat că „nu trebuie să ne precipităm asupra concluziilor", potrivit unei surse diplomatice.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE