Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sfidarea îl costă pe Erdogan: Lira turcească se prăbusește!

Postat la: 26.10.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Moneda Turciei s-a depreciat la un nivel record, tranzacţionându-se pentru prima dată la opt lire faţă de dolar, deteriorarea relaţiilor cu Franţa şi SUA adăugându-se temerilor privind modul în care preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan gestionează economia afectată de pandemia de coronavirus (Covid-19).

Luni dimineaţa, moneda Turciei se tranzacţiona la 8,0515 lire/USD, după ce vineri se tranzacţionase la 7,9650 lire/USD. De asemenea, lira a atins un nivel minim record şi faţă de euro, tranzacţionându-se la 9,50 lire/EUR. Lira turcească s-a depreciat luni cu 1% iar de la începutul anului pierderea este de 26%. Şi pieţele financiare din Turcia sunt sub presiune iar indicele Bist 100 al Bursei din Istanbul înregistra luni un declin de 2%.

Recep Tayyip Erdogan a sfidat duminică ameninţările Washingtonului cu privire la posibile sancţiuni împotriva ţării sale în urma achiziţiei şi testării sistemelor antiaeriene ruseşti S-400. "Oricare ar fi sancţiunile voastre, nu întârziaţi să le aplicaţi !", a spus Erdogan într-un discurs retransmis la televiziunea din oraşul Malatya. "Voi ne spuneţi să expediem înapoi (rachetele) S-400. Dar noi nu suntem un stat tribal, suntem Turcia", a adăugat el.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE