Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Serviciile secrete germane nu au pus-o pe Ursula von der Leyen "sub ascultare"

Postat la: 14.02.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Actualul preşedinte al CE, Ursula von der Leyen, fost ministru al Apărării și actualul președinte al Comisiei Europene, a fost audiată de către comisia de anchetă al Bundestag-ului în privința atribuirii contractelor armatei în mod preferențial unor consultanți externi. Ea recunoaşte prima oară că a greşit.

Fostul ministru al Apărării, Ursula von der Leyen, a admis în fața comisiei de anchetă din Bundestag (Parlamentul german) că s-au comis erori privind încadrarea și bonificarea consultanților militari. Totuși, ea crede în continuare că este corect să existe consilieri externi cărora să le fie încredințate sarcini din minister. Aşa zisele greşeli au fost făcute într-o fază în care (Armata) a fost supusă unei modernizări ample sub presiunea timpului. De exemplu, digitalizarea în Bundeswehr „nu s-ar fi putut face fără ajutor extern", a declarat președintele Comisiei Europene.

O anchetă parlamentară a scos însă în evidență faptul că von der Leyen a remunerat cu sume imense experți externi ministerului, existând nereguli privind atribuirea contractelor, după cum a și recunoscut fosta șefă a Armatei. Mai mult s-a demonstrat că Ursula von der Leyen şi-a şters datele din telefonul mobil, discuţiile despre contracte, potrivit comisiei.

O plângere penală a fost depusă după ce s-a dezvăluit că Ministerul Apărării din Germania a șters datele de pe telefonul utilizat de von der Leyen - amintind de incidente similare cu Hillary Clinton în Statele Unite. Serviciile federale de informaţii nu i-au înregistrat convorbirile telefonice, deşi la mijloc e o afacere de 400 de milioane de euro, comentează un jurnalist român.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE