Semnal extrem de interesant în SUA: Miliardarii americani se înghesuie să-l susțină pe Donald Trump
Postat la: 16.06.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Banii nu au culoare politică: Cei mai mari CEO ai SUA se înghesuie din nou să-l susţină pe Trump. Văzând şansa unei victorii a fostului preşedinte, liderii de afaceri de top se bat pentru un loc la masa puterii.
Atunci când Donald Trump a câştigat preşedinţia în 2016, liderii de afaceri au venit în număr mare să se întâlnească cu el, în speranţa de a-i atenua politicile comerciale şi retorica populistă, încurajând în acelaşi timp agenda sa de dereglementare şi de impozitare favorabilă mediului de afaceri, scrie WSJ.
Aceştia se înghesuie să se întâlnească din nou cu el. De când Trump şi-a învins ultimul mare duşman primar al Partidului Republican, mai multe nume mari din lumea finanţelor s-au aliniat în spatele său. Săptămâna aceasta, o serie de directori executivi l-au ascultat cu atenţie în timp ce promitea mai multe reduceri de taxe şi îşi acoperea unele dintre cele mai dure promisiuni privind imigraţia.
Directorii spun că dorinţa lor de a-l asculta pe Trump provine din frustrarea faţă de preşedintele Biden, din conştientizarea din ce în ce mai mare a faptului că Trump ar putea câştiga şi din dorinţa de a modela agenda republicanului înainte de alegeri - mai degrabă decât să se agite pentru a face acest lucru după. Mulţi dintre cei care s-au distanţat de Trump în urma revoltei din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliu, provocată de susţinătorii fostului preşedinte, şi-au îndulcit criticile.
Chiar şi directori executivi precum Jamie Dimon de la JPMorgan Chase şi Brian Moynihan de la Bank of America, care în mod obişnuit evită să facă declaraţii de susţinere, au dat semne de apropiere faţă de politicile lui Trump sau au vorbit despre cele ale lui Biden.
Dimon, Moynihan, directorul general al Citi, Jane Fraser, şi Charlie Scharf, de la Wells Fargo, au fost prezenţi joi la reuniunea Business Roundtable, unde Trump s-a adresat grupului. Trump le-a spus că, în calitate de preşedinte, va fi mai bun decât Biden în ceea ce priveşte taxele şi economia. El a spus că rata impozitului pe profit ar trebui să fie de 20%, la un moment dat susţinând că ar putea coborî până la 15%, ţinta iniţială a campaniei sale, potrivit unei persoane care a fost prezentă.
Dimon şi-a surprins colegii de la Forumul Economic Mondial de la Davos, Elveţia, la începutul anului, când a declarat într-o apariţie televizată că Trump are "oarecum dreptate" în unele privinţe, cum ar fi comerţul şi imigraţia.
Moynihan, mai discret decât Dimon, a criticat politicile lui Biden ca fiind rele pentru afaceri, pe baza unor discuţii cu clienţii băncii. El le-a spus oamenilor că clienţii băncii, mulţi dintre ei din mijlocul ţării, se plâng de politicile lui Biden, în special în ceea ce priveşte acordarea de autorizaţii pentru proiecte energetice şi încheierea de tranzacţii.
Trump este fericit să le spună liderilor de afaceri în mare parte ceea ce vor să audă. În afară de mai multe reduceri de taxe, el a spus că ar fi prietenos cu inteligenţa artificială şi că ar fi uşor de reglementat, în special pentru încheierea de tranzacţii. Comisia Federală pentru Comerţ din timpul administraţiei Biden a fost printre cele mai agresive din ultimii ani, încercând să blocheze fuziunile şi să ţină în frâu companiile gigant.
Dar politicile lui Trump în domenii precum imigraţia şi declaraţiile pe care le-a făcut şi care pun la îndoială statul de drept fac ca întreprinderile să fie precaute. Joi, el a lansat în faţa republicanilor din Camera Reprezentanţilor ideea - lipsită de detalii - a unui sistem de venituri federale cu tarife totale, suficient de mare pentru a înlocui impozitul pe venit.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
DAVOS - Ursula Von der Leyen crede că Donald Trump duce lumea spre pierzare: Retragerea din acordul de la Paris duce la prăpăd
Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, reacționează la retragerea lui Donald Trump din Acordul de la Paris. Ea declară că acordul privind schimbările climatice reprezintă o salvare pentru omenire. Practic, șefa CE acuză că decizia lui Donald Trump duce lumea spre piezare, din punct de vedere economic și climatic.
-
Primele semne ale strămoșilor omenirii din Europa ar fi din România. Dezvăluirile care confirmă o teorie veche
Teoria cu privire la faptul că România este locul în care se află cele mai vechi urme de locuire a homininilor, străbunii rasei umane, din Europa a fost confirmată de un studiu publicat în jurnalul internațional Nature Communications.
-
Italia anunță o lovitură imensă în medicină: A descoperit gena care cauzează Alzheimer
Una din cele mai controversate boli poate deveni istorie. Alzheimerul, un mister pentru oamenii de știință și o teroare pentru cei afectați, care ajung să își uite chiar și rudele, ar putea fi cauzat de o genă. O echipă de cercetători italieni a descoperit o nouă genă care provoacă boala Alzheimer, conform unui studiu publicat duminică, transmite luni agenţia ANSA.
-
Alertă de poluare masivă în București. Calitatea aerului la valori de "foarte rău" și "extrem de rău", avertizează Agenția pentru Protecția Mediului
Agenția pentru Protecția Mediului București avertizează că, în ultimele două zile, în zona București-Ilfov, s-au înregistrat concentrații foarte ridicate de particule în suspensie PM10 și PM2.5, din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile dispersiei poluanților.
-
CEDO refuză să suspende decizia CCR de anulare a alegerilor din România: NU există risc iminent!
Curtea Europeană a Drepturilor Omului a decis să nu dea curs cererii formulate de Călin Georgescu privind anularea alegerilor din România! Anularea deciziei CCR ar fi fost posibilă dacă la mijloc exista un risc iminent, transmit cei de la CEDO.
-
Ce meniu a fost servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump: Preparate sofisticate și băuturi scumpe la evenimentul anului
Meniul servit la ceremonia de învestire a lui Donald Trump în calitate de nou preşedinte al Statelor Unite a constat luni din chifteluţe de crab din golful Chesapeake şi o friptură de vită Angus, "udate" cu vinuri locale.
-
Cum ocolește Putin sancțiunile - Negocieri cu Erdogan cu privire la livrările de gaze
Preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, a anunţat luni că negociază cu omologul său rus Vladimir Putin exportul de gaz rusesc în Slovacia printr gazoductul TurkStream, în urma deciziei Ucrainei de a opri tranzitul gazului rusesc către Europa.
-
Decizie UE în industria alimentară: Să sperăm că scăpăm de PFAS - "chimicalele veșnice" din alimente
Comisia Europeană intenționează să propună interzicerea utilizării PFAS în produse de consum. CE va propune interzicerea substanțelor Perfluoroalchil și Polifluoroalchil, a anunțat comisarul pentru mediu, Jessika Roswall. Aceste substanțe, cunoscute sub denumirea de „chimicale veșnice", nu se descompun în mediu, acumulându-se în ecosisteme, apă potabilă și corpul uman.
-
Doi români conduc un mega proiect al lui Donald Trump: Investiție de peste 45 de milioane de dolari în ultima lună
Din echipa care dezvoltă protocolul DeFi World Liberty Financial fac parte doi români, Octavian Lojniţa, în calitate de Blockchain Lead, şi Bogdan Purnavel, Lead Developer.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Efectul BRICS: Mai mult de jumătate din țările lumii boicotează dolarul american
- 2.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 3.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 4.Au ajuns-o blestemele oamenilor amărâți de care si-a batut joc: Ursula von der Leyen e grav bolnavă. Și-a anulat toate vizitele
- 5.Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
- 6.Adevăratele planuri ale lui Donald Trump pentru România. Expert în securitate: „Acest lucru mă sperie"
- 7.De ce stârnește Elon Musk panică printre liderii europeni
- 8.Miracolul argentinian se poate transforma în film de groază - Aprecierea uriașă a monedei pune presiune pe Javier Milei
- 9.Donald Trump ia în calcul posibilitatea de a declara o urgenţă economică naţională
- 10.România ajunge la sapă de lemn, în timp ce economia Ungariei bubuie: salariile vor crește cu 8%, inflația fiind menținută la 3%
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu