ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




Secretul lui Polichinelle: CIA și MI6 au planificat Operațiunea Kurk din Ucraina

Postat la: 13.09.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Fostul președinte american, Donald Trump, a repetat în timpul dezbaterii live cu vicepreședinta Kamala Harris: „Când voi fi ales, voi opri războiul din Ucraina în 24 de ore".

Pentru ca Trump să reușească acest lucru, trebuie să poată învinge mediul capitalist financiar american atât în alegeri, cât și în lupta internă de după alegeri. Pentru că principalul grup care vrea un „război lung" în Ucraina până la ultimul ucrainean este capitalismul financiar, susține editorialistul turc Mehmet Ali Güller în Cumhuryet citat de Rador Radio România.

Mesajul comun al lui Burns și Moore

Declarația comună a șefilor CIA-MI6 este de fapt un mesaj către Trump și segmentele capitaliste care îl susțin, pe de o parte, și către Europa, pe de altă parte.

Articolul, semnat împreună de directorul CIA William J. Burns și directorul MI6 Richard Moore și publicat în Financial Times pe 7 septembrie, oferă trei mesaje esențiale:

1) În actualul sistem internațional controversat, CIA și MI6 luptă împreună, dar trebuie să întărim această cooperare printr-o rețea de parteneriate cu sectorul privat.

2) SUA și Marea Britanie nu pot renunța să protejeze Ucraina.

3) Adevărata provocare pentru CIA și MI6 este China; ne pregătim în consecință. China este urmată de Rusia, Orientul Mijlociu și problemele economice.

Poziția lui Scholz
Atacul lansat de Ucraina în Kursk a fost planificat de CIA și Pentagon pentru a susține strategia SUA de „război pe termen lung" înainte de alegerile din 5 noiembrie. În timp ce Ucraina încearcă să amplaseze un cap de pod de o mie de kilometri pătrați cu sprijinul larg al Occidentului, Rusia a capturat o zonă mult mai mare în vestul Donețkului.

Deși situația din Kursk nu a putut mulțumi mediul capitalist financiar din SUA, probabil a creat o oportunitate pentru clasa industrială germană de a face o nouă mișcare. Următoarea declarație a cancelarului german Olaf Scholz este concludentă în acest sens: „O nouă conferință de pace ar trebui să aibă loc în Ucraina. Mai mult, Rusia ar trebui să se afle și ea la masa negocierilor".

Mediul finanțist din America, industria militară, companiile energetice sunt mulțumite de prelungirea războiului din Ucraina dar pe măsură ce acest război se prelungește, industria Germaniei slăbește.

Raportul lui Draghi

Criza din Ucraina a afectat nu doar Germania, ci întreaga Europă. Presiunile SUA asupra Europei pentru a aplica sancțiuni la adresa Rusiei și încetarea colaborării Rusia-Europa privind livrarea de energie ieftină au afectat puternic economiile țărilor europene.

În acest scop, Comisia Europeană i-a cerut fostului președinte al Băncii Centrale Europene, fostul premier italian Mario Draghi, să "pregătească o nouă strategie de salvare pentru industria europeană". Raportul Draghi a fost prezentat în cursul acestei săptămâni. Pe scurt, raportul arată că Uniunea Europeană are nevoie anual de investiții în valoare de 800 de miliarde de euro! În plus, raportul constată că „finanțarea sectorului privat nu va fi suficientă în absența sprijinului public" și solicită noi taxe la nivelul UE.

Mai important este că în prezentările făcute în fața membrilor Parlamentului European și, ulterior, adresate diplomaților statelor membre, Draghi a catalogat atât China, cât și SUA drept „rivalii economici ai Europei".

Început, nu sfârșit
Pe scurt, în SUA se confruntă Donald Trump cu capitalul financiar, în Europa susținătorii independentismului cu cei ai transatlantismului, în Germania "cele două Germanii".

5 noiembrie nu va fi sfârșitul, ci un nou început.

Cum va fi afectată Turcia de acest tablou, va avea foloase pe urma acestor confruntări? Pentru noi, aceasta este problema principală.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE