Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Secretarul de stat însărcinat cu pregătirea unui Brexit fără acord demisionează. Merkel promite să se lupte până la capăt în vederea unui Brexit ordonat

Postat la: 04.04.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Un secretar de stat de la Ministerul Brexitului, Chris Heaton-Harris, a demisionat, în dezacord cu cererea Theresei May a unei noi amânări a ieşirii Uniunii Regatului Unit din Uniunea Europeană (UE), prevăzută iniţial la 29 martie, relatează AFP.

"Am votat în mod constant în Parlament ca noi să părăsim Uniunea Europeană la 29 martie. Cred profund că ar fi trebuit să onorăm rezultatul referendumului din 2016 şi să plecăm la această dată", a scris miercuri Chris Heaton-Harris în scrisoarea sa de demisie, publicată pe Twitter. El a subliniat că nu poate "pur şi simplu să susţină altă amânare". El este al doilea membru al Executivului care a demisionat miercuri, după secretarul de stat însărcinat cu Ţara Galilor Nigel Adams.

Cancelarul german Angela Merkel a promis tot miercuri "să se bată până în ultimul moment" pentru o ieşire ordonată a regatului din Uniune, cu scopul de a apăra pacea în Irlanda de Nord. "Mă voi bate până în ultimul moment, în ziua (Brexitului), pentru ca să ajungem la o soluţie ordonată", a declarat ea într-o conferinţă de presă, în contextul în care joi efectuează o vizită la Dublin, unde există îngrijorări faţă de consecinţele impunerii unei frontiere în cazul unui Brexit dur.

Pe Insula Irlanda, "problema este «violenţă sau fără violenţă». De aceea, voi insista intens asupra problemei frontierei, asupra modului de a găsi o soluţie care să împiedice un Brexit dur., a adăugat ea.

Deputaţii britanici au respins în trei rânduri acordul divorţului încheiat de UE cu premierul britanic Theresa May, din cauza "plaseide siguranţă" ("backstop"), un dispozitiv e ultim recurs care vizează să evite reimpunerea unei frontiere fizice între cele două Irlande, pentru a apăra acordurile de pace din 1998 şi integritatea pieţei unice europene.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE