Se pregătește o rebeliune în cadrul Pentagonului. Planuri anti-Trump printre generalii de top americani
Postat la: 09.11.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Oficialii Pentagonului poartă discuții informale despre modul în care Departamentul Apărării ar răspunde dacă Donald Trump emite ordine de desfășurare a trupelor în serviciu activ pe plan intern și de a concedia o gamă largă de angajați apolitici, au declarat oficialii apărării.
Trump a sugerat că ar fi deschis să folosească forțele în serviciu activ pentru aplicarea legii interne și deportările în masă și a indicat că dorește să strângă guvernul federal cu loialiști și să „elimine actorii corupți" din instituția de securitate națională din SUA.
În ultimul său mandat, Trump a avut o relație tensionată cu o mare parte din conducerea sa militară de rang înalt, inclusiv cu generalul Mark Milley, acum pensionat, care a luat măsuri pentru a limita capacitatea lui Trump de a folosi arme nucleare în timp ce era președinte al șefilor de stat major comun. Între timp, președintele ales i-a numit în mod repetat pe generalii militari americani „treziți", „slabi" și „lideri ineficienți".
Oficialii joacă acum diverse scenarii în timp ce se pregătesc pentru o revizuire a Pentagonului.
„Cu toții ne pregătim și planificăm pentru cel mai rău scenariu, dar realitatea este că nu știm încă cum se va desfășura acest lucru", a spus un oficial al apărării.
Alegerea lui Trump a ridicat, de asemenea, întrebări în interiorul Pentagonului cu privire la ce s-ar întâmpla dacă președintele ar emite un ordin ilegal, în special dacă numiții săi politici din cadrul departamentului nu se resping.
„Trupele sunt obligate prin lege să nu se supună ordinelor ilegale", a spus un alt oficial al apărării. „Dar întrebarea este ce se întâmplă atunci - vedem demisii de la înalți lideri militari? Sau ar considera ei asta ca abandonând oamenii lor?"
În acest moment, nu este clar cine va alege Trump să conducă Pentagonul, deși oficialii cred că Trump și echipa sa vor încerca să evite genul de relație „ostilă" pe care a avut-o cu armata în timpul ultimei sale administrații, a spus un fost oficial al apărării cu experiență în timpul prima administrație Trump.
„Relația dintre Casa Albă și DoD a fost foarte, foarte proastă și așa că... știu că este cel mai important mod de a selecta oamenii pe care i-au plasat în DoD de data aceasta", a spus fostul oficial.
Oficialii apărării se străduiesc, de asemenea, să identifice angajații civili care ar putea fi afectați dacă Trump reintroduce Schedula F , un ordin executiv pe care l-a emis pentru prima dată în 2020 și care, dacă ar fi adoptat, ar fi reclasificat ramuri uriașe de angajați federali apolitici, de carieră din guvernul SUA, pentru a-i deveni. mai ușor de incendiat.
Secretarul Apărării Lloyd Austin a declarat marți că „Cred cu totul că liderii noștri vor continua să facă ceea ce trebuie, indiferent de situație. De asemenea, cred că Congresul nostru va continua să facă lucrurile potrivite pentru a ne sprijini armata."
În primul rând pentru mulți oficiali ai apărării este modul în care Trump intenționează să dețină puterea militară americană acasă.
Luna trecută, Trump a spus că armata ar trebui folosită pentru a gestiona ceea ce el numea „inamicul din interior" și „nebunii de stânga radicală".
„Cred că ar trebui să fie foarte ușor de gestionat, dacă este necesar, de către Garda Națională sau, dacă este cu adevărat necesar, de către armată, pentru că nu pot lăsa să se întâmple asta", a adăugat el, referindu-se la potențialele proteste din ziua alegerilor.
Câțiva foști înalți oficiali militari care au servit sub conducerea lui Trump au tras un semnal de alarmă în ultimii ani cu privire la impulsurile sale autoritare, inclusiv Milley și generalul în retragere John Kelly, fostul șef de cabinet al lui Trump la Casa Albă. Kelly a spus înainte de alegeri că Trump se încadrează „în definiția generală a fascistului" și că a vorbit despre loialitatea generalilor naziști ai lui Hitler.
Pentagonul nu poate face prea multe pentru a proteja preventiv forța de un potențial abuz de putere din partea unui comandant șef. Avocații Departamentului Apărării pot face și fac recomandări liderilor militari cu privire la legalitatea ordinelor, dar nu există nicio garanție legală reală care să-l împiedice pe Trump să trimită soldați americani pe străzile din SUA.
Un fost oficial înalt al Departamentului de Apărare, care a servit sub conducerea lui Trump, a spus că crede că este probabil ca forțe suplimentare în serviciu activ să fie însărcinate cu asistența Vămilor și Protecției Frontierei la granița de sud.
Există deja mii de forțe la graniță, inclusiv cele cu serviciu activ, Garda Națională și Rezerve. Administrația Biden a trimis anul trecut 1.500 de forțe de serviciu activ , iar ulterior a trimis alte câteva sute.
Dar este, de asemenea, posibil, a spus fostul oficial, că forțele ar putea fi trimise în orașele americane dacă li se cere să ajute cu planul de deportare în masă pe care Trump l-a menționat în mod repetat pe traseu.
Agențiile interne de aplicare a legii „nu au forța de muncă, nu au elicopterele, camioanele, capacitățile expediționare" pe care le aduc armata, a spus el. Dar el a subliniat că decizia de a trimite forțe active pe străzile americane nu poate fi luată cu ușurință.
„Niciodată nu poți dilua asta, nu poți spune niciodată cu fața dreaptă că nu este mare lucru. Este o afacere mare", a spus fostul oficial superior. „Dar aceasta este singura modalitate de a aborda problemele la scară."
Separat, un oficial al armatei a declarat pentru CNN că și-ar putea imagina o administrație Trump care ordonă încă câteva mii de soldați să sprijine misiunea de frontieră, dar a avertizat că ar putea afecta pregătirea armatei de a face față amenințărilor străine.
Puterile președintelui sunt mai ales largi dacă alege să invoce Legea Insurecției, care prevede că în anumite circumstanțe limitate implicate în apărarea drepturilor constituționale, un președinte poate desfășura trupe pe plan intern în mod unilateral.
O lege separată - Actul Posse Comitatus - urmărește să limiteze utilizarea armatei pentru a aplica legile, dacă nu este autorizată de Congres. Însă legea are excepții pentru rebeliune și terorism, care în cele din urmă îi oferă președintelui o marjă largă de a decide dacă și când să invoce Actul de insurecție.
Se pare că Trump a luat în considerare invocarea Legii în 2020 pentru a înăbuși protestele după moartea lui George Floyd.
„Dacă orașul sau statul refuză să ia măsurile necesare pentru a apăra viața și proprietatea reședinței lor, atunci voi desfășura armata Statelor Unite și voi rezolva rapid problema pentru ei", a spus el la acea vreme.
Într-un videoclip postat anul trecut, Trump a spus că, dacă va fi ales, va „reemite imediat Ordinul meu executiv din 2020 prin care să restabilească autoritatea președintelui de a elimina birocrații necinstiți... vom curăța toți actorii corupți din aparatul nostru de securitate națională și informații și acolo. sunt o mulțime dintre ele."
Pentagonul se pregătește deja pentru schimbarea politicii.
„E-mailul meu a fost inundat pe acest subiect", a spus un oficial al apărării despre Schedule F. „Cu siguranță vor fi câteva luni pline."
După ce Trump a emis pentru prima dată Programul F, la sfârșitul ultimului său mandat, Pentagonul și alte agenții federale au fost însărcinate să facă liste cu angajații care vor fi mutați în acea categorie. La acea vreme, oficialii apărării au încercat să includă cât mai puțini angajați civili pentru a limita impactul asupra forței de muncă, au spus surse. Departamentul face liste similare acum.
Oficiul pentru Personal și Management a emis o regulă în aprilie care urmărea să întărească balustradele care protejează angajații federali. Dar „mai există modalități în care o nouă administrație ar putea rezolva aceste protecții", a spus un oficial al apărării, chiar dacă ar putea dura câteva luni pentru a face acest lucru.
Austin a avertizat în mod repetat despre riscul abuzului politic asupra armatei. În iulie, el a spus într-o notă că este „necesar să se asigure integritatea și continuitatea forței de muncă civile, asigurându-se că angajații civili din carieră ale DoD, ca și omologii lor în uniformă, sunt protejați de alte încălcări politice ilegale și inadecvate".
El a adăugat că funcționarii publici de carieră au sarcina de a „menține neutralitatea politică strictă, concentrată pe loialitatea față de Constituție și legile Statelor Unite".
Și miercuri, el a scris într-un mesaj către forță că armata americană se va supune numai ordinelor legale.
„Așa cum a făcut întotdeauna, armata americană va fi pregătită să ducă la îndeplinire alegerile politice ale următorului său comandant șef și să se supună tuturor ordinelor legale din lanțul său de comandă civilă", a scris el. „Sunteți armata Statelor Unite - cea mai bună forță de luptă de pe Pământ - și veți continua să ne apărați țara, Constituția noastră și drepturile tuturor cetățenilor noștri."
În Departamentul de Stat, secretarul Antony Blinken a spus într-un e-mail adresat membrilor forței de muncă vineri că va clarifica viitoarei administrații Trump că „toți sunteți patrioți".
Mesajul, obținut de CNN, a recunoscut că „tranzițiile pot fi perioade de incertitudine care ridică semne de întrebare cu privire la ceea ce urmează pentru munca noastră din întreaga lume, pentru Departamentul de Stat însuși și pentru oamenii săi".
Este un mesaj aparent punctual. Departamentul de Stat a văzut unii dintre cei mai înalți oficiali de carieră vizați ca parte a primei demiteri a lui Trump și a existat o plecare semnificativă a diplomaților de carieră în timpul primei administrații Trump.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
ANAF îi ia în vizor pe românii care nu își declară veniturile
Toate veniturile trebuie declarate la ANAF. Cât vine vorba despre venituri, vorbim despre banii proveniți din dividende, criptomonede, acțiuni și depozite bancare. Inclusiv cei care au deschis un depozit la bancă trebuie să raporteze acest lucru în cazul în care există o dobândă. Totodată, se mai modifică și alte aspecte importante.
-
Povestea neștiută a celei mai vechi tăblițe cu cele Zece Porunci: A fost vândută pe o sumă colosală
Pea mai veche tăbliţă cunoscută, inscripţionată cu cele Zece Porunci din Vechiul Testament, a fost vândută cu 5,04 milioane de dolari, mai mult decât dublul estimării sale maxime.
-
Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
Dacă ați fi mers pe linia frontului în primele săptămâni ale războiului din Ucraina, ați fi putut auzi strigăte în ucraineană și rusă, poate amestecate cu voci care vorbeau limbi regionale precum buryat și cecenă, scrie POLITICO.
-
Ce au decis judecătorii CAB în dosarul Călin Georgescu-anularea alegerilor prezidențiale - Fostul candidat independent a fost prezent în instanță
Instanţa Curţii de Apel Bucureşti a acordat un nou termen în procesul Călin Georgescu-anularea alegrilor prezidențiale, pentru 13 ianuarie 2025, pentru când se citează părţile, prin poştă şi prin mail sau fax
-
Candidatul comun zice că nu există nicio legătură între el și partidele de la guvernare. Crin Antonescu și-a anunțat demisia din PNL
Noiua coaliție guvernamentală, formată din PSD, PNL, UDMR și minoritățile naționale, a anunțat astăzi asumarea unui candidat comun la alegerile prezidențiale de anul viitor, în persoana lui Crin Antonescu. Fostul lider al liberalilor a spus că a acceptat propunerea partidelor de a fi candidatul comun la alegerile prezidențiale viitoare.
-
Răsturnare de situație: Care a fost, de fapt, cauza decesului actorului Mircea Diaconu - Fiica acestuia, mărturii emoționante
Marele actor Mircea Diaconu s-a stins din viață cu doar 10 zile înainte de a împlini 75 de ani. Se știa că acesta se confrunta de ceva vreme cu o boală incurabilă, iar ultimele sale momente le-a petrecut pe un pat în Spitalul Fundeni.
-
Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
Omul de afaceri Elon Musk, cea mai bogată persoană din lume şi persoana desemnată de viitorul preşedinte al SUA, Donald Trump, cu reformarea administraţiei publice, a luat la ţintă Rezerva Federală americană.
-
Trădare, dar să știm și noi: 21 de parlamentari suveraniști au votat pentru noua coaliție pro europeană
Blocul suveranist suferă o lovitură extrem de grea, la primul mare test din Parlament. La votul pentru președinții Senatului și Camerei Deputaților, 21 de parlamentari care nu pot fi decât din AUR, POT sau SOS România au votat alături de coaliția pro europeană formată din PSD, PNL, UDMR și Minoritățile Naționale.
-
Controlul statului asupra vietii private: ANAF monitorizează retragerile din bancomate. Atenție la suma pe care o scoateți
Românii care retrag sume mari de bani din bancomate intră în atenția Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF). Instituția a anunțat că va monitoriza atent aceste tranzacții pentru a preveni fraudele fiscale.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 7.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 8.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
- 9.Donald Trump a blocat războiul din Ucraina: NATO a amânat deciziile
- 10.Anunțul lui Orban, după ce a vorbit cu Putin
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu