Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Se mută războiul în extremul orient?! Armata Chinei a interceptat o navă de război americană în strâmtoarea Taiwan: este un distrugător al păcii

Postat la: 20.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Statele Unite sunt un "generator de riscuri de securitate" în strâmtoarea Taiwan, cu provocările sale frecvente, a anunţat miercuri armata chineză, după ce o altă navă de război americană a traversat apele Mării Chinei de Sud, relatează Reuters.

Flota a 7-a a Marinei SUA a anunţat că distrugătorul USS Benfold a efectuat un tranzit "de rutină" în strâmtoarea Taiwan prin apele internaţionale "în conformitate cu dreptul internaţional".

Statele Unite întreprind astfel de călătorii aproximativ o dată pe lună, situaţie care înfurie China, care le vede ca un semn de sprijin pentru Taiwan, insula guvernată democratic pe care Beijingul o consideră teritoriu propriu, informează News.

Comandamentul Teatrului de operaţiuni Estic al Armatei de Eliberare a Poporului a menţionat într-un comunicat că forţele sale au urmărit nava pe tot parcursul operaţiunii şi au "avertizat-o".

"Provocările frecvente şi spectacolul oferite de Statele Unite demonstrează pe deplin că Statele Unite sunt un distrugător al păcii şi stabilităţii în strâmtoarea Taiwan şi un generator de riscuri de securitate în strâmtoarea Taiwan", se arată într-un comunicat.

"Forţele teatrului rămân în alertă maximă în orice moment şi apără cu fermitate suveranitatea naţională şi integritatea teritorială", se mai subliniază în comunicat.

Marina SUA a precizat că nava "a tranzitat printr-un coridor din strâmtoarea care se află dincolo de marea teritorială a oricărui stat de coastă".

"Tranzitul navei prin strâmtoarea Taiwan demonstrează angajamentul Statelor Unite faţă de o regiune Indo-Pacifică liberă şi deschisă", adaugă comunicatul.

Ministerul Apărării din Taiwan a precizat că nava americană a navigat spre nord prin strâmtoare şi că situaţia pe căile navigabile "normală".

Benfold a operat în disputata Mare a Chinei de Sud, unde a efectuat două "operaţiuni pentru libertatea navigaţiei" în ultima săptămână.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE