Se împlinește profeția: Putin a lansat Racheta Morții simulând un atac nuclear pe teritoriul Ucrainei!
Postat la: 01.04.2024 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Vladimir Putin a orchestrat un exercițiu de simulare a unui atac nuclear asupra Ucrainei. Într-un răspuns rapid și eficient, avioanele de luptă ale forțelor aeriene ucrainene au reușit să intercepteze și să doboare o rachetă de croazieră rusească, modelul Kh-55SM, înainte ca aceasta să își atingă potențialul obiectiv.
Kh-55SM a fost doborâtă de o rachetă aer-aer R-27 în regiunea Rivne, la 200 de kilometri de frontiera cu Polonia și cu Uniunea Europeană. Raza de acțiunea a rachetei Kh-55SM, denumită si Racheta Mortii, este de 3.500 de kilometri. Ceea ce conferă acestui incident un caracter aparte este descoperirea că racheta de croazieră rusească era dotată cu un dispozitiv care simula un cap de luptă nuclear.
Kh-55, o rachetă de croazieră strategică nucleară, subsonică, care a fost introdusă și fabricată începând cu sfârșitul anilor 1970, este destinată echipării bombardierelor strategice. Aceasta a devenit prima rachetă de croazieră cu bază complet digitală fabricată în URSS. Biroul de Proiectare Raduga a propus racheta în 1971, dar ideea creării acesteia nu a fost aprobată până în 1976. Asamblarea primelor rachete a avut loc în 1978. Deoarece instalațiile Raduga au fost supraîncărcate, producția a fost mutată treptat la Harkov, iar mai târziu a fost mutată în orașul rusesc Kirov.
Rachetele au fost prevăzute pentru bombardierul strategic cu turbopropulsoare Tu-95, modernizat la versiunea Tu-95MS și bombardierul strategic supersonic Tu-160. Designul rachetei este construit după o configurație aerodinamică clasică. Fuselajul este realizat din aliaj de aluminiu AMG-6. Un rezervor de combustibil deține cea mai mare parte a volumului intern. Racheta este condusă de un motor turboreactor cu două circuite de producție ucraineană (Motor Sich) R95-300. Motorul este situat în coada rachetei pe un ax special care se extinde în jos de la corp înainte de lansare. Kh-55 este echipată cu un sistem de ghidare inerțială cu auto-corecție și un sistem de potrivire după conturul terenului.
Programul de zbor este încorporat în rachetă înainte de lansare și conține elemente ale unei hărți digitale a terenului de-a lungul rutei de zbor. În timpul zborului, sistemul de control BSU-55 de la bord compară punctele de control de pe această hartă cu indicatorii altimetrului reali și, dacă este necesar, emite comenzi adecvate pentru ajustarea cursului. Datorită duratei zborului, sursa de alimentare a rachetei este asigurată de generatorul RDK-300. Raza maximă, în funcție de varianta de rachetă, este de la 2000 la 3500 de kilometri. De precizat că în anul 1999, Ucraina a transferat Rusiei 575 de rachete Kh-55 și Kh-55SM ca plată pentru furnizarea de gaze naturale.
Prietenul președintelui rus Vladimir Putin, Viktor Medvedchuk, a „prezis" recent că „cel mai probabil" va avea loc un atac nuclear. Putin și înalți oficiali ruși au amenințat în mod repetat cu escaladarea nucleară împotriva Kievului și a partenerilor săi occidentali de când Moscova a lansat invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie 2022. În timpul discursului anual al lui Putin, luna trecută, el a avertizat că „forțele nucleare strategice ale Rusiei sunt în stare de deplină pregătire". El a avertizat, de asemenea, că există un risc real de război nuclear dacă națiunile occidentale trimit trupe în Ucraina, așa cum a sugerat luna trecută președintele francez Emmanuel Macron.
Potrivit agenției de știri ruse Tass, politicianul ucrainean pro-rus Medvedciuk, care a fost trimis în Rusia în 2022 în schimbul prizonierilor de război ucraineni, a prezis că „cel mai probabil" va avea loc o lovitură nucleară, în timp ce Occidentul continuă să „își afirme dreptul la dominația globală." În acest context, utilizarea unui simulator de focos nuclear pe o rachetă îndreptată spre Ucraina poate fi și un „test de zbor", dar și un mesaj că amenințările regimului Putin nu sunt doar vorbe.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Israelul a distrus centrul de cercetare secret pentru dezvoltarea armelor nucleare din Iran
În timpul atacului asupra Iranului de la sfârșitul lunii octombrie, Israelul a distrus un centru ultrasecret activ de cercetare în domeniul armelor nucleare, relatează Axios, citând oficiali americani și israelieni.
-
Primul robot umanoid electric din lume este open source pentru a accelera intrarea roboților în viața oamenilor
Primul robot umanoid electric din lume, „Tiangong", a fost trecut luni în modul open source, o inițiativă care ar trebui să faciliteze dezvoltarea secundară a roboților umanoizi și să accelereze integrarea roboților în viața umană. Dezvoltat de Centrul Național și Local de Inovare Robotică din Beijing, Tiangong este primul robot umanoid de dimensiuni normale alimentat exclusiv cu energie electrică.
-
Studiu: Radiațiile 5G modifică țesutul cerebral al șoarecilor de laborator
S-a descoperit, deloc surprinzător, că radiațiile de la telefoanele mobile au dus la modificări ale țesutului cerebral al șobolanilor de laborator. Potrivit unei echipe de oameni de știință de la Universitatea de Stat Tomsk (TSU) din Rusia, expunerea controlată la spectrul de radiații 5G a dus la modificări ale țesutului cerebral al șobolanilor de laborator.
-
Cercetătorii sunt uluiți: Au oamenii capacitatea latentă de a regenera părți ale corpului la fel ca salamandrele?
Am auzit cu toții de salamandre și alți amfibieni care își regenerează membrele, dar pot oamenii să facă același lucru? Primul dvs. instinct ar putea fi să spuneți că acest lucru este imposibil, dar există unele dovezi anecdotice că copiilor le poate crește din nou un deget după un accident - deși este un domeniu în care există surprinzător de puține cercetări.
-
Carmen Harra a prezis moartea lui Silviu Prigoană: "I-am spus Adrianei în privat... Eu nu cred că a murit de inimă"
Renumitul parapsiholog Carmen Harra, cunoscută în special pentru prezicerile ei, susține că a prevăzut decesul afaceristului Silviu Prigoană, informând-o și pe Adriana Bahmuțeanu, fosta soție a acestuia.
-
Pe Borbely de la Hidroelectrica l-au lăsat nervii. A dat cu cafeaua de toți pereții de i-a făcut țăndări
Președintele Hidroelectrica, Karoly Borbely, a aruncat o cană cu cafea într-un perete de sticlă și l-a făcut țăndări sub privirile a 60 de subalterni.
-
Ultima SuperLuna a anului și ploaie de stele căzătoare în acest weekend
Luna plină din noiembrie, cunoscută și sub numele de luna castorului, va străluci pe cer vineri ca ultima superlună a anului. Potrivit Societății americane de meteoriți, pentru cei care observă globul auriu în acest weekend, ploaia de meteoriți Leonid care își atinge apogeul în noaptea de sâmbătă spre duminică, ar putea fi un bonus.
-
I se rupe de popor: Iohannis a plecat astăzi în Germania cu avionul privat
Klaus Iohannis nu renunță la confort nici la final de mandat, în ciuda scandalului legat de cheltuielile Administrației Prezidențiale. Președintele a plecat astăzi în Germania, tot cu un avion privat.
-
E clar că-i vinovata! Comisia Europeană refuză să dezvăluie discuțiile prin SMS între Von der Leyen și șeful Pfizer din timpul pandemiei. Scandalul pe larg
Comisia Europeană a refuzat să pună la dispoziție mesajele text pe care președinta Ursula von der Leyen le-a trimis directorului general al companiei Pfizer în plină pandemie Covid, ceea ce reprezintă o problemă în materie de transparență cu privire la o importantă afacere cu vaccinuri.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Trump pregătește o decizie care va genera un seism la nivel mondial: O va face, imediat după preluarea mandatului
- 2.Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să renunțe Kievul
- 3.REUTERS: Principalele puncte ale declarației BRICS de la Kazan
- 4.Războiul "Celor 5 axe": planul lui Zelenski pentru ca "Victoria care n-a fost" sa fie recunoscută global
- 5.Se pregătește o rebeliune în cadrul Pentagonului. Planuri anti-Trump printre generalii de top americani
- 6.Republicanii vor interzice masturbarea dacă vor câștiga alegerile! Este noua reclama electorală lansată de democrați VIDEO
- 7.Planul lui Trump de pace în Ucraina: Zonă demilitarizată și oprirea Kievului de a adera la NATO timp de cel puțin 20 de ani
- 8.Economistul Jeffrey Sachs dezvăluie secretul din spatele relațiilor diplomatice dintre SUA și Rusia
- 9.Donald Trump a avut primul discurs ca președinte ales la scurt timp după victoria in fata Kamalei Harris: "Voi opri războaiele!"
- 10.Cine este strategul din umbră al lui Donald Trump? Se spune că este cel mai tare consultant din America. Are 67 de ani.
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu