Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scene teribile la Moscova: Multe mame au fost găsite moarte ţinându-şi copiii la piept - Numărul deceselor a ajuns la 115 persoane

Postat la: 23.03.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Agenţia Reuters, care citează Baza, un post de ştiri despre care afirmă că are contacte bune în cadrul securităţii ruseşti şi al forţelor de ordine, notează că 28 de persoane decedate în atacul de la Moscova au fost găsite într-o toaletă, iar 14 pe o scară la Crocus City Hall.

"Multe mame au fost găsite moarte ţinându-şi copiii la piept", a precizat sursa menţionată. Numărul victimelor în urma atacului de vineri seară de la periferia Moscova, revendicat de gruparea jihadistă Statul Islamic (SI), a crescut la 115 morţi, a anunţat sâmbătă Comitetul de Anchetă din Rusia. Într-un comunicat, anchetatorii au precizat că au găsit "mai multe cadavre în timp ce curăţau dărâmăturile", ceea ce ridică bilanţul victimelor la "115 morţi".

"Operaţiunile de căutare continuă", au adăugat ei. Potrivit guvernatorului regiunii, operaţiunile de căutare a victimelor sub dărâmături vor dura câteva zile. "Echipele de salvare lucrează 24 de ore din 24 la faţa locului (...) Alte douăzeci de cadavre au fost găsite sub dărâmături. Munca va continua cel puţin alte câteva zile", a scris guvernatorul Andrei Vorobiov pe Telegram, la scurt timp după ce a fost anunţat noul bilanţ de 115 morţi.

Anterior sâmbătă, Kremlinul a anunţat că Rusia a reţinut 11 persoane, inclusiv pe cei patru presupuşi atacatori înarmaţi, în legătură cu asaltul de la sala de concerte Crocus City Hall. Cei patru presupuşi autori ai atacului au fost arestaţi în regiunea Briansk, care se învecinează cu Ucraina şi Belarus, a precizat Comitetul de Anchetă. FSB a afirmat că suspecţii aveau "contacte corespunzătoare de partea ucraineană" şi intenţionau să fugă în această ţară.

Autorităţile nu au oferit nicio dovadă a acestor presupuse legături, a căror natură nu a fost specificată, în timp ce Ucraina a negat încă de vineri orice implicare. Statul Islamic a revendicat atacul, fără a oferi alte detalii despre autorii acestuia, dar ramura sa afgană, gruparea Statul Islamic din Khorasan, este principalul suspect, în opinia unor experţi în terorism global.

Gruparea le face viaţa dificilă talibanilor şi numără printre membrii săi mulţi dezertori din mişcarea aflată la putere la Kabul. Ea şi-a demonstrat în mod repetat dorinţa şi capacitatea de a lovi în afara teritoriului afgan. Autorităţile ruse nu au comentat revendicarea făcută de Statul Islamic, iar preşedintele Vladimir Putin nu a apărut în public de la atac, cel mai mortal din Rusia de la mijlocul anilor 2000.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE