ZC
Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x
ZC




ZC




"Scenariul este ca tras la xerox". Robert Fico, premierul slovac, despre atacul armat împotriva lui Donald Trump

Postat la: 15.07.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Prim-ministrul slovac Robert Fico, care a fost împușcat în urma unei tentative de asasinat în urmă cu două luni, susține că atacul împotriva lui Donald Trump este foarte similar. În timp ce Fico a fost spitalizat după ce a fost împușcat de 4 ori la mică distanță, fostul președinte american a fost rănit ușor la ureche.

"Scenariul este ca tras la xerox", a estimat şeful guvernului slovac pe site-ul său, găsind presa ca vinovat pentru cele două incidente violente.

Fico, 59 de ani, a fost lovit de patru gloanţe trase de la mică distanţă asupra lui după o reuniune relocată a guvernului care se desfăşurase în centrul Slovaciei, pe 15 mai. El a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale şi a stat internet la terapie intensivă, înainte de a-şi relua activitatea săptămâna trecută.

El a acuzat opoziţia slovacă de alimentarea urii împotriva lui. "Dacă agresorul lui Donald Trump ar fi vorbit slovaca, îi era suficient să citească din ziarele (locale) Dennik N, Sme sau Anktuality, pentru a i se alimenta dorinţa de a "rezolva" lucrurile", a estimat Fico.

"Opozanţii politici ai lui Trump încearcă să-l reducă la tăcere şi, atunci când nu reuşesc, ei agasează în aşa măsură publicul încât un amărât pune mâna pe o armă de foc", potrivit lui Fico.

Fostul preşedinte american Donald Trump, rănit la ureche, a scăpat sâmbătă dintr-o tentativă de asasinat în timpul unui miting electoral.

Premierul slovac conduce o coaliţie tripartită formată din partidul său centrist Smer-SD, partidul centrist Hlas şi partidul de extremă dreapta SNS, care guvernează această ţară cu 5,4 milioane de locuitori, membră a UE şi NATO.

După ce şi-a preluat funcţia în toamna anului trecut, guvernului lui Fico a oprit ajutorul militar slovac către Ucraina.

Fico însuşi a pledat în favoarea unor negocieri de pace cu Rusia, la fel ca omologul său ungar Viktor Orban.

Coaliţia condusă de Fico a suscitat critici ferme după ce adoptase legi considerate că pun în pericol libertatea presei şi independenţa justiţiei.

De asemenea, Fico a pledat pentru un zid capabil să oprească "ideologiile progresiste şi liberale", comparându-le cu un cancer.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE