Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandalul "Balonul" - China a explodat după ce Blinken și-a amânat vizita: E folosit ca pretext!

Postat la: 04.02.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Beijingul a anunţat, sâmbătă, că survolul controversat al unui balon chinezesc în Statele Unite a fost folosit ca pretext pentru a „defăima" China, informează AFP.

Autorităţile chineze, care fac referie la o intruziune „involuntară", şi-au exprimat „regretele". Având în vedere acest caz care face furori în Statele Unite, şeful diplomaţiei americane Antony Blinken a amânat o vizită rară planificată la Beijing, care ar fi trebuit să atenueze tensiunile cu rivalul chinez.

„Unii politicieni şi mass-media americane folosesc incidentul ca pretext pentru a ataca şi defăima China", a subliniat, sâmbătă, Ministerul chinez de Externe. „China respectă întotdeauna cu stricteţe legea internaţională (...) şi nu a încălcat niciodată teritoriul şi spaţiul aerian al unei ţări suverane", adaugă ministerul.

Vizita lui Antony Blinken la Beijing, programată iniţial pentru duminică şi luni, este „amânată" şi va fi reprogramată când „se vor îndeplini condiţiile", potrivit unui înalt oficial al Secretariatului de Stat, sub protecţia anonimatului.

„În realitate, nici China, nici Statele Unite nu au anunţat (oficial) o vizită", a precizat, sâmbătă, Ministerul chinez de Externe. „Divulgarea informaţiilor (legate de această vizită) este doar decizia Statelor Unite", a adăugat sursa citată..

Vineri seară, Pentagonul a transmis că un alt balon chinezesc de spionaj tranzitează America Latină, relatează CNN, după ce un prim balon a fost detectat deasupra teritoriului SUA.

 

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE