Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Scandal la ONU între SUA și Rusia: Washingtonul, acuzat că nu a eliberat vize oficialilor ruși

Postat la: 02.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Washingtonul nu a emis o viză delegației ruse conduse de ministrul rus de interne Vladimir Kolokoltsev pentru a participa la reuniunea șefilor serviciilor de poliție ale ONU, a declarat reprezentantul permanent al Rusiei la ONU, Vasili Nebenzia.

„Din cauza acțiunilor părții americane, participarea la summit a delegației ruse a Ministerului Afacerilor Interne al Federației Ruse, condusă de ministrul Vladimir Kolokoltsev, a fost perturbată. Delegația rusă pur și simplu nu a primit viză", a spus Nebenzia, vorbind la această întâlnire. El a numit acțiunile SUA "o încălcare flagrantă a angajamentelor și angajamentelor acordului privind sediul ONU", relatează presa rusă.

Ministrul adjunct de Externe al Federației Ruse, Serghei Riabkov, a declarat anterior că partea rusă a depus toate cererile de vize pentru a participa la Adunarea Generală a ONU cu mult timp în urmă.

Anterior, ambasadorul rus la Washington, Anatoli Antonov, a declarat că Rusia va continua să insiste "asupra asigurării intrării neîngrădite a tuturor reprezentanților ruși participanți la evenimentele celei de-a 77-a sesiuni a Adunării Generale a ONU". "Este sigur să spunem că am dori să-l vedem pe Serghei Lavrov la Adunarea Generală a ONU. (...) În ultimii ani, Statele Unite ne-au creat în mod repetat dificultăți în ceea ce privește călătoriile de lucru, inclusiv de-a lungul liniei ONU. Ambasada a făcut deja apel la Casa Albă, Departamentul de Stat, cu o cerere de a îndeplini obligațiile țării pe teritoriul căreia se află sediul ONU și de a elibera imediat vize ministrului și tuturor membrilor delegației ruse", a declarat el la postul de televiziune ROSSIYA-24.

SUA nu a emis un punct de vedere în acest caz.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE