Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Sanctiunile se duc in cap! India și Rusia sunt gata să-și recunoască sistemele de plată pe carduri independente

Postat la: 23.08.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

India ar putea începe în curând să accepte cardurile de plată rusești Mir, a precizat duminică seara ziarul indian Deccan Herald.

Potrivit ziarului, Moscova și New Delhi continuă să discute opțiunea relațiilor financiare bilaterale, care nu ar fi afectate de sancțiunile occidentale împotriva Rusiei. Ziarul a subliniat că, odată cu recunoașterea sistemului de plată Mir în India, Rusia, la rândul său, este posibil să ia măsuri pentru a începe să accepte cardurile de plată indiene RuPay.

Potrivit surselor ziarului, aceste aspecte au fost discutate în timpul unei vizite recente la Moscova a lui Ajit Kumar Doval, consilier pentru securitate națională al premierului indian, în perioada 17-18 august, la Moscova. În timpul călătoriei sale, acesta a purtat discuții cu secretarul Consiliului de Securitate al Rusiei, Nikolay Patrushev, și cu ministrul rus al Industriei și Comerțului, Denis Manturov.

În stadiul actual, părțile discută opțiunile pentru implementarea reciprocă a serviciilor de transfer interbancar: "Interfața unificată de plăți" indiană și "Sistemul de plăți rapide" rusesc. În plus, după cum notează ziarul, părțile continuă negocierile pentru a extinde utilizarea monedelor naționale în plățile comerciale bilaterale, precum și pentru a discuta în cadrul BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) crearea unei noi monede de rezervă.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE