Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Salutul anti-COVID va fi legiferat in aceasta țară. Prima din lume, urmeaza si altele

Postat la: 22.01.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Masura, care a fost aprobata in Camera Deputatilor saptamana aceasta cu 212 voturi pentru si unul singur impotriva, trebuie sa primeasca sprijinul Senatului inainte de a fi semnata de Rodrigo Duterte, presedintele din Filipine, si nu prevede nicio pedeapsa pentru cei care nu doresc sa salute in acest fel.

Filipine promoveaza prin intermediul acestei legi aflata in dezbatere parlamentara un salut anticovid, numit "Bating Filipino", ce consta in plasarea manii drepte in mijlocul pieptului si inclinarea capului cu ochii inchisi sau semideschisi. Fernando Bayani, deputatul care promoveaza de mai multe luni aceasta masura, considera ca salutul traditional ce consta in strangerea manii este bine intentionat, dar prezinta prea multe riscuri pentru sanatatea publica. Dupa cum a explicat Bayani in mai multe interveniti din ultimele luni, modul alternativ de salut cu mana pe piept este o forma universala de intampinare, in timp ce plecarea usoara a capului reprezinta un gest traditional de respect in Filipine.

Filipine sunt prima tara in care s-ar legifera salutul, dar mai multe tari asiatice care doresc acelasi lucru. Filipine, cu o populatie de 106 milioane de locuitori, este a doua tara cea mai afectata de COVID-19 din Asia de Sud-Est, dupa Indonezia, cu 509.887 de cazuri si 10.136 de decese asociate noului coronavirus. Campania de vaccinare anticovid in arhipelag este prevazuta sa inceapa in februarie, odata cu venirea primelor doze de la companiile Sinovac si Pfizer, un prim pas pentru a vaccina intre 50 si 70 de milioane de filipinezi inainte de sfarsitul anului.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE