Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












S-a emis o fatwa pentru țările islamice: toți musulmanii sunt chemați la Jihad împotriva Israelului

Postat la: 03.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Uniunea Internațională a Savanților Musulmani, patronată de Qatar, solicită sprijin pentru Hamas. Ei susțin că este o obligație religioasă și chemarea este făcută către Egipt, Iordania, Siria, Liban și toate celelalte țări arabe.

În religia musulmană, o fatwā este o opinie pe teme religioase privind legea islamică emisă de o ulema (membru al clerului musulman cu atribuții de legiuitor). Ea are scopul de a clarifica diferite probleme. În islamul sunnit, o fatwā nu este obligatorie pentru nimeni, pe când în islamul șiit poate fi considerată de un individ ca obligatorie, în funcție de relația pe care o are cu respectivul ulama.

Uniunea Internațională a Savanților Musulmani (IUMS) și-a exprimat sprijinul pentru Hamas. Pe 31 octombrie, a emis o fatwa prin care cere facțiunilor de rezistență palestiniene din Cisiordania și Israel, țările care se învecinează cu Israelul, inclusiv Egipt, Iordania, Siria și Liban, și toate celelalte țări arabe și musulmane să intervină militar pentru a ajuta Hamas împotriva Israelului.

"Jihadul și susţinerea Palestinei reprezintă o obligație religioasă", spun ei, mai ales când "cele patru milioane de militari arabi oficiali, pentru care aceste țări cheltuiesc 170 de miliarde de dolari anual, rămân închiși în barăci, armele sunt ruginite și echipamentele eșuează, în timp ce umma și lumea se prăbușesc.

Această intervenție militară, asigură ei, "ar realiza un echilibru internațional". Ei adaugă că legea islamică interzice să se păstreze tăcerea în legătură cu agresiunea israeliană și că acest lucru ar fi "o trădare a lui Allah, a trimisului Său și a credincioșilor, și unul dintre cele mai mari păcate înaintea ochii lui Allah Atotputernicul".

IUMS, fondată în 2004 de extremistul șeic Yousuf Al-Qaradawi, este susținută, sponsorizată și finanțată de Qatar. De ani de zile, el a promovat în mod constant discursul incitator, apelurile la jihad, antisemitismul și sentimentul anticreștin, informează Middle East Media Research Institute (MEMRI).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE