Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia vânează "agenţi străini" în presa independentă finanţată de SUA

Postat la: 11.08.2020 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Statele Unite sunt profund îngrijorate de o propunere legislativă a autorităţilor din Rusia care ar afecta independenţa mai multor publicaţii, printre care Vocea Americii şi Radio Europa Liberă, potrivit unei poziţii exprimate luni de Mike Pompeo, secretarul de stat american.

Propunerea legislativă vizează entităţile media din Rusia finanţate de Agency for Global Media (USAGM), din Statele Unite. "Pentru mai mult de 70 de ani, Voice of America (VOA) şi Radio Free Europe/ Radio Liberty (RFE/RL) au fost o sursă importantă de ştiri independente şi de informaţie pentru oamenii din Rusia", spune Pompeo.

Decretul va pune noi presiuni care vor afecta pe viitor posibilitatea ca Vocea Americii şi Radio Europa Liberă să poată funcţiona în Rusia, accentuând şi mai mult restricţiile pe care aceste instituţii le întâmpină, potrivit declaraţiei secretarului american de stat.

"Rămânem îngrijoraţi de presiunile continue asupra presei independente din Rusia şi solicităm acestei ţări să respecte obligaţiile internaţionale pe care şi le-a asumat şi prevederile OSCE cu privire la libertatea de exprimare. Solicităm guvernului rus să reevalueze aceste demersuri, care în final vor afecta relaţiile bilaterale", a adăugat Pompeo.

Reacţia Departamentului de Stat al SUA vine după ce guvernul de la Moscova a emis un proiect de act normativ în domeniul mass-media prin care pune o ştampilă de "agenţi străini" mai multor publicaţii finanţate de americani.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE