Rusia si principalele trei cauze care ar putea duce la un conflict cu NATO
Postat la: 02.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Publicatia rusa topcor.ru a scris zilele trecute ca, din cauza actiunilor NATO, Rusia este nevoita sa-si consolideze granitele occidentale. Astfel, dupa cum a anuntat Ministerul rus al Apararii in urma cu cateva zile, peste 20 de mari unitati si unitati militare noi vor fi formate in vestul tarii.
Potrivit partii ruse, aceste masuri reprezinta un raspuns la exercitiile desfasurate de statele membre NATO, a caror frecventa si amploare creste de la an la an. Spre exemplu, in vara anului 2021, Europa va gazdui, simultan, exercitii desfasurate sub auspiciile Statelor Unite, cele mai mari de la sfarsitul Razboiului Rece, precum si exercitii de-a lungul liniei aliantei in sine, care vizeaza, intre altele, transferul de convoaie militare peste ocean spre Lumea Noua.
In opiniile specialistilor militari rusi, toate aceste lucruri arata ca o pregatire pentru un razboi cu Rusia. In aceste conditii, se pune intrebarea daca declansarea unui conflict armat este posibila si unde ar putea sa se produca aceasta.
Dupa cum apreciaza expertii rusi, primul si cel mai probabil scenariu pentru o confruntare intre parti vizeaza Regiunea Kaliningrad. Aceasta enclava are o importanta strategica, tinand cont de faptul ca aici sunt amplasate mai multe tipuri de rachete rusesti, ce pot lovi principalele obiective ale infrastructurii militare a NATO. Eliminarea enclavei reprezinta obiectivul principal al aliantei si toate exercitiile sale din regiune sunt vizibil indreptate spre capturarea acesteia. Este clar ca nici Rusia nu va renunta pur si simplu la Regiunea Kaliningrad, asa ca un conflict cu NATO este foarte posibil. Cel mai probabil, acesta va avea un caracter local si se va desfasura fara utilizarea armelor nucleare.
In al doilea rand, exista posibilitatea unei coliziuni intre Rusia si NATO din cauza Republicii Belarus. Pana de curand, in aceasta tara au existat proteste in masa datorate rezultatelor alegerilor prezidentiale. Ulterior, au aparut chiar acuzatii referitoare la o conspiratie de asasinare a presedintelui Lukasenko. In strainatate, occidentul sprijina un alt presedinte, in persoana opozantului actualului sef al statului, Tikhanovskaya. In cazul in care opozitia pro-occidentala ar prelua puterea la Minsk, este posibila solicitarea introducerii de trupe NATO pentru a asigura respectarea drepturilor si libertatilor omului. Este evident ca, in aceasta situatie, Kremlinul nu va considera ca este vorba despre o problema interna a Republicii Belarus si va interveni in forta.
In al treilea rand, un posibil conflict armat este legat direct de Ucraina. Ca raspuns la pregatirea deschisa a Kievului pentru a prelua prin forta republicile separatiste Donetk si Lugansk, Moscova a concentrat peste 100.000 de militari cu echipamentele necesare la granita de vest. Desi aceste miscari au fost facute sub pretextul desfasurarii de exercitii militare, este evident faptul ca ele vizau, de fapt, sprijinirea republicilor nerecunoscute, in cazul unei amenintari cu infrangerea lor militara de catre Fortele Armate ale Ucrainei. Ca urmare, dupa ce exercitiile s-au incheiat, majoritatea trupelor au fost retrase, dar echipamentele au ramas pe terenurile de antrenament, nu departe de frontiera. Acest lucru a fost motivat prin necesitatea participarii la viitorul exercitiu strategic Vest-2021. Daca va fi necesar, militarii rusi vor reveni rapid la granita de vest a tarii.
Este evident faptul ca desfasurarea actuala a exercitiilor militare la scara larga din Europa reprezinta si un raspuns al Occidentului la dislocarea trupelor rusesti la granita cu Ucraina. In cazul incercarii unui atac al fortelor ucrainene asupra Republicilor Populare Donetk si Lugansk, armata ucraineana ar fi invinsa in urma unui contraatac al fortelor ruse. Astfel, fortele NATO desfasurate in Europa pentru exercitii ar putea actiona in sprijinul Kievului. In urma unei cereri a partii ucrainene, Alianta Nord-Atlantica si-ar putea transfera fortele pentru a opri ofensiva trupelor ruse.
Specialistii rusi apreciaza ca exista si alte scenarii potrivit carora NATO se poate confrunta cu Rusia, de exemplu in statele baltice, insa acest lucru nu poate fi numit "un razboi la scara larga", ci "o redistribuire a sferelor de influenta prin forta".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
O femeie s-a dezbrăcat și a vrut să-l fure pe pruncul Iisus de la Vatican VIDEO
O activistă ucraineană Femen a încercat să fure Pruncul din scena Nașterii Domnului de la Vatican. Tânăra în vârstă de 28 de ani s-a dezbrăcat înainte de a se cațăra peste gard și de a se repezi spre șopronul din fața bazilicii, anunță Corriere della serra.
-
Părintele fondator al AI avertizează: Tehnologia ar putea duce la dispariția oamenilor în 10 ani
Profesorul Geoffrey Hinton, cunoscut ca „părintele fondator al AI", avertizează că inteligența artificială ar putea duce la dispariția umanității în următorii zece ani. El cere reglementări guvernamentale stricte, scrie The Telegraph.
-
Aici ar putea fi declanșat Al Treilea Război Mondial: au început pregătiri majore de apărare
Narva, al treilea oraș ca mărime din Estonia, se confruntă cu o creștere a provocărilor din partea Rusiei, într-un context de temeri crescânde că Moscova ar putea ataca acest oraș aflat la graniță și vulnerabil, informează Politico.
-
Bani cu nemiluita: cât încasează Andra pentru un concert de 45 de minute
Andra este una dintre cele mai îndrăgite artiste din România, iar succesul ei nu se rezumă doar la popularitatea în rândul fanilor, ci și la veniturile semnificative obținute din concertele susținute cu fonduri publice.
-
Sindromul Havana: explicațiile CIA dezamăgesc, iar Senatul SUA reacționează dur
Un raport bipartizan al Comisiei de informaţii a Senatului SUA, publicat vineri, a criticat răspunsul CIA la aşa-numitul sindrom Havana, care a creat probleme de sănătate personalului său, afirmând că multe persoane nu au primit îngrijirea adecvată.
-
O nouă pandemie ar fi dezastru: virusul gripei aviare a suferit mutaţii în organismul unui pacient
Primul caz uman grav de gripă aviară din Statele Unite este purtător al unui virus care a suferit mutaţii în interiorul organismului său pentru a se adapta la tractul respirator uman, au anunţat joi autorităţile sanitare americane.
-
Care este viteza reală a gândului uman. Suntem cu adevarat mai rapizi in prelucrarea informatiei fata de un computer?
Cercetătorii de la Universitatea Caltech au descoperit că viteza gândului uman este semnificativ mai mică decât s-a crezut anterior și considerabil inferioară vitezei medii a conexiunii la internet.
-
Putin joacă tare pe nervii noștri: Revenirea lui Trump la Casa Albă ar putea declanșa o nouă cursă nucleară - Avertisment dur lansat de la Moscova
Responsabilul cu controlul armelor din Rusia a avertizat vineri viitoarea administrație a lui Donald Trump că Moscova ia în considerare o gamă largă de măsuri posibile privind testele nucleare, din cauza poziției radicale a lui Trump în această privință.
-
Baba Vanga și Nostradamus fac aceeași predicție înfricoșătoare pentru 2025: Vine sfârșitul pentru Europa și apare "o nouă putere mondială"
Celebrii clarvăzători Baba Vanga și Nostradamus au făcut aceeași previziune înfricoșătoare pentru 2025, care spune că Europa ar s-ar putea sfârși. Legendara pereche mistică a lăsat o profeție sinistru de asemănătoare, care detaliază modul în care întregul continent ar putea fi aruncate în haos în următoarele 12 luni.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.De ce Franța și Marea Britanie vorbesc despre trimiterea de trupe în Ucraina
- 2.Europa se pregătește pe tăcute pentru un al treilea război mondial
- 3.Europa neo-marxistilor lui Lasconi se pregătește de un mare război și investește o sumă colosală
- 4."NU facem concesii". Rusia refuză pacea propusă de Donald Trump pentru Ucraina
- 5.Trump dezvăluie lumii planul care ar putea aduce sfârşitul războiului din Ucraina. Motivul pentru care Putin s-ar putea bucura
- 6.Politico fac e o analiză decisivă: Al treilea război mondial este deja în desfășurare!
- 7.Ce-a ratat România prin anularea alegerilor: Viktor Orban s-a întâlnit cu Donald Trump și Elon Musk - "Viitorul a început!"
- 8.Serghei Lavrov, șeful diplomației ruse, despre alegerile din România: "Chiar nu ne pasă deloc ce fac ei acolo ca să-şi justifice maşinaţiile!"
- 9.Elon Musk începe Operațiunea "Resetarea": Prima mare instituție care va intra în malaxor
- 10.Asta e America dictatorilor globalisti, fără nicio jenă: Preşedintele Joe Biden și-a grațiat propriul fiu, pe Hunter Biden
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu