Rusia si principalele trei cauze care ar putea duce la un conflict cu NATO
Postat la: 02.06.2021 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Publicatia rusa topcor.ru a scris zilele trecute ca, din cauza actiunilor NATO, Rusia este nevoita sa-si consolideze granitele occidentale. Astfel, dupa cum a anuntat Ministerul rus al Apararii in urma cu cateva zile, peste 20 de mari unitati si unitati militare noi vor fi formate in vestul tarii.
Potrivit partii ruse, aceste masuri reprezinta un raspuns la exercitiile desfasurate de statele membre NATO, a caror frecventa si amploare creste de la an la an. Spre exemplu, in vara anului 2021, Europa va gazdui, simultan, exercitii desfasurate sub auspiciile Statelor Unite, cele mai mari de la sfarsitul Razboiului Rece, precum si exercitii de-a lungul liniei aliantei in sine, care vizeaza, intre altele, transferul de convoaie militare peste ocean spre Lumea Noua.
In opiniile specialistilor militari rusi, toate aceste lucruri arata ca o pregatire pentru un razboi cu Rusia. In aceste conditii, se pune intrebarea daca declansarea unui conflict armat este posibila si unde ar putea sa se produca aceasta.
Dupa cum apreciaza expertii rusi, primul si cel mai probabil scenariu pentru o confruntare intre parti vizeaza Regiunea Kaliningrad. Aceasta enclava are o importanta strategica, tinand cont de faptul ca aici sunt amplasate mai multe tipuri de rachete rusesti, ce pot lovi principalele obiective ale infrastructurii militare a NATO. Eliminarea enclavei reprezinta obiectivul principal al aliantei si toate exercitiile sale din regiune sunt vizibil indreptate spre capturarea acesteia. Este clar ca nici Rusia nu va renunta pur si simplu la Regiunea Kaliningrad, asa ca un conflict cu NATO este foarte posibil. Cel mai probabil, acesta va avea un caracter local si se va desfasura fara utilizarea armelor nucleare.
In al doilea rand, exista posibilitatea unei coliziuni intre Rusia si NATO din cauza Republicii Belarus. Pana de curand, in aceasta tara au existat proteste in masa datorate rezultatelor alegerilor prezidentiale. Ulterior, au aparut chiar acuzatii referitoare la o conspiratie de asasinare a presedintelui Lukasenko. In strainatate, occidentul sprijina un alt presedinte, in persoana opozantului actualului sef al statului, Tikhanovskaya. In cazul in care opozitia pro-occidentala ar prelua puterea la Minsk, este posibila solicitarea introducerii de trupe NATO pentru a asigura respectarea drepturilor si libertatilor omului. Este evident ca, in aceasta situatie, Kremlinul nu va considera ca este vorba despre o problema interna a Republicii Belarus si va interveni in forta.
In al treilea rand, un posibil conflict armat este legat direct de Ucraina. Ca raspuns la pregatirea deschisa a Kievului pentru a prelua prin forta republicile separatiste Donetk si Lugansk, Moscova a concentrat peste 100.000 de militari cu echipamentele necesare la granita de vest. Desi aceste miscari au fost facute sub pretextul desfasurarii de exercitii militare, este evident faptul ca ele vizau, de fapt, sprijinirea republicilor nerecunoscute, in cazul unei amenintari cu infrangerea lor militara de catre Fortele Armate ale Ucrainei. Ca urmare, dupa ce exercitiile s-au incheiat, majoritatea trupelor au fost retrase, dar echipamentele au ramas pe terenurile de antrenament, nu departe de frontiera. Acest lucru a fost motivat prin necesitatea participarii la viitorul exercitiu strategic Vest-2021. Daca va fi necesar, militarii rusi vor reveni rapid la granita de vest a tarii.
Este evident faptul ca desfasurarea actuala a exercitiilor militare la scara larga din Europa reprezinta si un raspuns al Occidentului la dislocarea trupelor rusesti la granita cu Ucraina. In cazul incercarii unui atac al fortelor ucrainene asupra Republicilor Populare Donetk si Lugansk, armata ucraineana ar fi invinsa in urma unui contraatac al fortelor ruse. Astfel, fortele NATO desfasurate in Europa pentru exercitii ar putea actiona in sprijinul Kievului. In urma unei cereri a partii ucrainene, Alianta Nord-Atlantica si-ar putea transfera fortele pentru a opri ofensiva trupelor ruse.
Specialistii rusi apreciaza ca exista si alte scenarii potrivit carora NATO se poate confrunta cu Rusia, de exemplu in statele baltice, insa acest lucru nu poate fi numit "un razboi la scara larga", ci "o redistribuire a sferelor de influenta prin forta".
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
Prizonier ucrainean pentru TASS: Am fost antrenați de instructori români in UK
Instructori străini din cel puțin opt țări NATO antrenează militari ucraineni la poligonul din Regatul Unit, a declarat un prizonier de război ucrainean pentru TASS, agenția rusă de știri.
-
14 ani de închisoare pentru un ginecolog din București: Medicul, acuzat că a violat paciente, dă vina pe 'gruparea Heroiu'
Medicul ginecolog Josef Kopp a fost condamnat în primă instanță la 14 ani de închisoare pentru violarea a patru femei în cabinetul său din centrul Capitalei. Judecătorii au dispus, de asemenea, plata unor despăgubiri morale de 24.000 de euro către victime.
-
ITM a descins la Arena Națională la derby-ul FCSB - Dinamo: 610 angajați prestau servicii fără formă legală
Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) București a desfășurat o acțiune de control la Arena Națională, în ziua partidei FCSB - Dinamo din 20 octombrie, în urma unei solicitări din partea Jandarmeriei Române.
-
CNA vrea să îi închidă gura Înaltpreasfințitului Teodosie: Se pune la cale o mare operațiune
După ce DNA a deschis dosar penal în urma unor înregistrări trunchiate și despre care nu se știe dacă sunt originale, acum a venit rândul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA) să tragă spre ÎPS Teodosie. Motivul: pentru că a dat un sfat public unui credincios care l-a întrebat la radio dacă să țină post sau nu.
-
Cazul lui Achille. Spania pregătește o lege unică în lume
Spania ar putea deveni prima țară din lume care oferă drepturi speciale maimuțelor mari. Un proiect de lege vine în ajutorul celor aproximativ 150 de gorile, cimpanzei și urangutani care trăiesc pe teritoriul spaniol, mulți dintre ei salvați din circuri și în condiții de viață mizerabile.
-
Unul dintre cei mai importanți globalisti face o prognoză care dă fiori: "Această eră s-a încheiat. Suntem la sfârșitul istoriei!"
Dobânzile scăzute şi politica monetară uşoară au rămas în trecut din 2022, când - după ce a redus dobânzile la aproape zero pentru a face faţă pandemiei de Covid-19 - Rezerva Federală şi-a mărit dobânda de referinţă cu aproximativ 500 de puncte de bază în decurs de 18 luni.
-
Fiica lui Mircea Geoană și-a plagiat discursul după cel al nepoatei lui Donald Trump. Mihaela, "dragostea mea", a plâns la momentul artistic
Ana, fiica lui Mircea Geoană, a avut un discurs in cadrul unei emisiuni tv de prezentare a candidatului independent pentru prezidențiale. Acesta a fost copiat după momentul discursului lui Kai Trump, nepoata lui Donald Trump.
-
Cum să înveți eficient limba engleză evită greșelile comune, învață expresii și folosește cele mai bune resurse
În era digitală, educația evoluează în mod constant, metodele tradiționale de învățare fiind îmbunătățite, de aceea multi cauta cele mai recente anunturi de meditatii. Printre aceste metode se numără și gamificarea în educație, precum și învățarea interactivă în școli. Aceste metode au devenit din ce în ce mai populare la nivel global. Cum funcționează totuși aceste metode și cât sunt ele de eficiente?
-
Programul de Guvernare PSD 2024-2028: care este măsură strategică pentru transformarea țării într-un hub logistic regional (P)
Preşedintele PSD și candidatul partidului la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu, a lansat marți programul de guvernare PSD pentru perioada 2024-2028.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Emmanuel Todd: Va fi un șoc descoperirea scopului real al NATO
- 2.Se abate urgia peste Europa in cateva saptamâni: Ursula von der Leyen preia puteri depline în dauna statelor naționale din Uniune
- 3.FT: Ucraina a început să discute cu Occidentul despre cedarea teritoriilor către Rusia, totul pentru a opri războiul!
- 4.Le Figaro: Documente secrete dezvăluie "marele proiect" pentru prăbușirea Israelului
- 5.Război total între Viktor Orban și Ursula von der Leyen: eurodeputații i-au cântat "Bella Ciao" premierului ungar
- 6.Fiul unui oficial de al lui Zelenski a fost filmat călărind în pat zeci de teancuri cu bancnote VIDEO
- 7.Al-Qaida a comis un atac de proporții alarmante, cu sute de morți în doar câteva ore
- 8.Presa germană: Israelul a declarat război ordinii mondiale. Germania trebuie să intervină
- 9.REUTERS: Principalele puncte ale declarației BRICS de la Kazan
- 10.Războiul "Celor 5 axe": planul lui Zelenski pentru ca "Victoria care n-a fost" sa fie recunoscută global
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu