Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia s-a retras din Tratatul privind forţele armate convenţionale în Europa. Reacția dură a NATO!

Postat la: 08.11.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia s-a retras oficial marţi din acest tratat-cheie care limita unele categorii de arme convenţionale, acuzând SUA că au subminat situaţia de securitate de după Războiul Rece prin extinderea Alianţei nord-atlantice. Statele membre NATO au condamnat decizia Rusiei.

"Aliaţii condamnă decizia Rusiei de a se retrage din Tratatul privind forţele armate convenţionale din Europa şi războiul său de agresiune împotriva Ucrainei, care este contrar obiectivelor tratatului. Retragerea Rusiei este cea mai recentă dintr-o serie de acţiuni care subminează sistematic securitatea euro-atlantică", a afirmat NATO într-un comunicat.

"În consecinţă, statele aliate intenţionează să suspende aplicarea tratatului CFE atât timp cât este necesar, în conformitate cu drepturile lor în baza legii internaţionale. Aceasta este o decizie susţinută pe deplin de toţi aliaţii NATO", se arată în comunicat.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE