Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia plănuieşte să se deconecteze de la internet

Postat la: 12.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia plănuieşte să se deconecteze de la internet pentru o scurtă perioadă de timp, măsura făcând parte din planurile privind pregătirea reacţiei la un viitor război cibernetic, potrivit BBC.

Testul va presupune ca informaţiile care se transmit între cetăţenii şi instituţiile ruse să rămână înăuntrul ţării, în loc să fie direcţionate internaţional. O lege care impune ca schimbările tehnice să fie funcţionale în mod independent a fost introdusă în Parlamentul rus anul trecut. Testul va avea loc înainte de 1 aprilie, însă încă nu a fost stabilită o dată exactă. O întrerupere majoră Proiectul de lege, denumit Programul Naţional de Economie Digitală, presupune ca furnizorii de internet ai Rusiei să asigure că ţara poate funcţiona în cazul în care puteri străine acţionează pentru a izola statul online, potrivit BBC.

NATO şi aliaţii săi au ameninţat că vor sancţiona Rusia pentru atacurile cibernetice şi alte interferenţe online de care este acuzată. Măsurile subliniate în lege includ ca Rusia să-şi construiască propria variantă a sistemului de nume de domeniu (DNS), pentru a putea funcţiona dacă legăturile cu aceste servere localizate în afara graniţelor ar fi tăiate. În prezent, 12 organizaţii supraeghează serverele pentru DNS şi niciuna dintre ele nu este pe teritoriul Federaţiei Ruse. Însă mai multe copii ale DNS există deja în Rusia, acesta putând fi un indice că sistemele sale de reţea ar putea continua să funcţioneze chiar dacă ar fi luate măsuri punitive împotriva ţării. Este de aşteptat ca testul să implice şi demonstrarea din partea furnizorilor de internet că pot direcţiona informaţii către puncte controlate de guvern.

Acestea vor filtra traficul în aşa fel încât informaţiile trimise între ruşi să ajungă la destinaţie, însă cele care sunt destinate computerelor din străinătate vor fi înlăturate. În cele din urmă, Guvernul rus vrea ca tot traficul domestic să treacă prin aceste puncte de direcţionare. Această măsură ar fi parte dintr-un efort de a implementa un sistem major de cenzură asemănător cu cel din China. Organizaţiile ruse de presă au informat că furnizorii naţionali de internet susţin scopul proiectului de lege, dar nu se pun de acord privind modalitatea în care acesta să fie implementat. Ei consideră că testul va duce la o „întrerupere majoră" a traficului pe internet în Rusia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE