Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia intenționează să-l dea pe Plahotniuc în urmărire internațională, susține noul ministru de Interne din Moldova

Postat la: 16.06.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Andrei Năstase, ministrul de Interne al Moldovei, a declarat că vicepremierul rus Dmitri Kozak i-a confirmat că oligarhul Vladimir Plahotniuc este dat în urmărire federală în Rusia, urmând ca această țară să solicite și urmărirea sa internațională.

„Am discutat cu domnul Kozak despre dosarele lui Plahotniuc. El mi-a confirmat că este dat în urmărire federală și va fi dat și în urmărire internațională , deoarece are un dosar penal deschis pe numele lui la Moscova", a spus Andrei Năstase într-un interviu pentru Deutsche Welle, adăugând că, deocamdată, nu știe toate detaliile legate de ancheta începută de procurorii ruși împotriva liderului Partidului Democrat din Moldova.

Unimedia amintește că, în martie 2019, presa rusă a difuzat informații privind legăturile lui Plahotniuc cu omul de afaceri Veaceslav Platon și suspiciunile că aceștia se fac vinovați de spălare de bani. Informațiile au fost confirmate și de Ministerul rus de Interne care susține că cei doi sunt suspectați că au făcut tranzacții ilegale cu 37 de miliarde de ruble, echivalentul a 560.000.000 de dolari.

„Organizatorii activităților ilegale au fost Vladimir Plahotniuc și Veaceslav Platon, care au cetățenia Federației Ruse. În perioada 2013-2014, membrii grupării criminale, pe bază de falsuri și documente false, ar fi transferat bani în valută străină în conturile nerezidenților unei bănci din Moldova și alte organizații străine sub pretextul vânzării monedei. Banii primiți în ruble rusești au fost lichidați din conturile corespondente ale băncilor rusești cu privire la falsurile deciziilor instanțelor din Republica Moldova în favoarea persoanelor fizice și juridice străine (nerezidenți). În total, potrivit investigației, peste 37 de miliarde de ruble au fost retrase în afara Rusiei", se arăta într-un comunicat al Ministerul de Interne din Rusia.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE