Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia și China își unesc forțele în Pacific: exerciţii de patrulare comună cu tiruri de artilerie

Postat la: 16.09.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Nave chineze şi ruse au început exerciţii de patrulare în comun în regiunea Pacificului, a anunţat joi Ministerul rus al Apărării, informează Kyodo şi Reuters. Exerciţiile cuprind manevre tactice şi tiruri de artilerie, a menţionat ministerul, citat de agenţia rusă de presă TASS.

Un prim astfel de exerciţiu comun a avut loc în octombrie anul trecut. "Misiunea acestor manevre este de a întări cooperarea navală între Rusia şi China, de a menţine pacea şi stabilitatea în regiunea Asia-Pacific, de a monitoriza apele mării şi de a proteja activităţile economice maritime ruse şi chineze", se precizează în comunicat.

Prima rundă de astfel de exerciţii ruso-chineze, din toamna trecută, a fost urmărită îndeaproape de Japonia, care le-a calificat drept "neobişnuite", aminteşte Reuters. Recent, armata chineză s-a alăturat exerciţiilor "Vostok" ale Rusiei, la care au luat parte în total peste 50.000 de militari din 14 ţări, inclusiv India, Mongolia, Belarus şi Tadjikistan.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE