Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia și Arabia Saudită au pus în mișcare Marele Plan: se complică situația la nivel mondial

Postat la: 18.12.2023 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Rusia a anunţat duminică că va mări reducerile exporturilor de petrol în decembrie, posibil cu 50.000 de barili pe zi sau mai mult, mai devreme decât a promis, în timp ce cei mai mari exportatori ai lumii încearcă să susţină preţurile globale ale ţiţeiului.

Arabia Saudită şi Rusia, cei mai mari doi exportatori de petrol din lume, au cerut în decembrie ca toţi membrii OPEC+ să se alăture unui acord privind reducerile de producţie, după o întâlnire agitată a clubului producătorilor.

Preşedintele rus Vladimir Putin a vizitat Riadul la scurt timp după întâlnirea OPEC+, care reuneşte Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), Rusia şi alţi aliaţi.

Viceprim-ministrul rus Alexander Novak, cel mai important om din domeniul petrolului şi gazelor al lui Putin, a fost citat de cele trei principale agenţii de presă ale Rusiei spunând că Rusia va mări reducerile dincolo de cantitatea de 300.000 de barili pe zi deja convenită pentru acest an.

"Deja în decembrie vom adăuga volume suplimentare. Cât de mult, vom vedea pe baza rezultatelor din decembrie - ar putea fi încă 50.000 bpd, poate mai mult", a declarat Novak, citat de agenţia de ştiri Interfax.

Rusia s-a angajat la o reducere de 300.000 bpd comparativ cu exporturile mai-iunie - şi să o menţină la acest nivel până la sfârşitul anului.

În decembrie, Rusia a fost de acord să mărească aceste reduceri la 500.000 bpd în primul trimestru al anului 2024, au declarat agenţiile ruse.

Datorită promisiunilor făcute OPEC+, exporturile de petrol ale Rusiei în 2023 vor totaliza mai puţin decât cele 247 de milioane de tone utilizate în principalele previziuni macroeconomice ale Rusiei, a spus Novak.

Novak a spus că speră că Gazprom şi producătorul chinez CNPC ar putea conveni în curând asupra condiţiilor contractuale pentru vânzarea de gaze prin conducta Power of Siberia-2.

Rusia a purtat discuţii de ani de zile cu privire la construirea Power of Siberia-2, care va transporta aproximativ 50 de miliarde de metri cubi de gaz pe an de la Yamal, în nordul Rusiei, până în China, prin Mongolia.

"Ne aşteptăm ca compania (Gazprom) să ajungă la un acord cât mai curând posibil", a spus Novak

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE