Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia execută cel mai masiv atac cu rachete de la începutul conflictului cu Ucraina

Postat la: 02.01.2024 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Peste douăzeci de bombardiere rusești au fost ridicate de armata rusă, iar Kievul este atacat cu rachete hipersonice Kh-47M2 - Kinzhal „Pumnal" - lansate de aer, relatează surse militare ucrainiene. De pe aerodromurile rusești au fost ridicate azi noapte zeci de MIG-uri. Oficialii ucrainieni raportează lovituri de rachete la scară largă asupra Kievului și Harkovului, susțin surse americane.

Forțele aeriene ucrainene au avertizat cu privire la sosirea rachetelor rusești care vizează Kievul, notând marți pe Telegram că „sun posibile lansări repetate" de rachete balistice hipersonice rusești Kh-47M2 Kinzhal sau „Pumnal" lansate de aer.

„Sunt mari explozii în capitală," a declarat primarul Kievului, Vitali Klitschko, pe Telegram marți dimineața, menționând că alimentarea cu energie electrică a clădirilor rezidențiale din mai multe cartiere ale capitalei a fost întreruptă. În multe locuri, presiunea la apă este aproape de zero.

Cele mai recente lovituri au venit la câteva zile după ce Ucraina a atacat sâmbătă orașul rusesc de graniță Belgorod, ucigând cel puțin 25 de persoane și rănind peste 100. Luni, președintele rus Vladimir Putin a promis că va răzbuna Rusia pentru atac. Rusia ar fi executat cel mai masiv atac cu rachete Kinjal de la începutul conflictului cu Ucraina, spun specialiștii.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE