Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia către UE: Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!

Postat la: 12.02.2021 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Moscova este pregătită să rupă legăturile cu Uniunea Europeană în cazul instituirii de către blocul comunitar a unor sancţiuni economice dureroase împotriva Rusiei, a declarat vineri ministrul de externe rus Serghei Lavrov.

"În cazul în care vedem din nou că sunt impuse sancţiuni în unele domenii care creează riscuri pentru economia noastră, inclusiv în cele mai sensibile zone, vom rupe relațiile cu UE. Nu vrem să ne izolăm de viaţa internaţională, dar trebuie să fim pregătiţi pentru asta. Dacă vrei pace, pregăteşte-te de război!", a declarat Lavrov.

Relaţiile între Rusia şi Occident se află sub noi presiuni după arestarea şi încarcerarea opozantului rus Aleksei Navalnîi, voce critică la adresa Kremlinului, ceea ce a stârnit discuţii despre posibile noi sancţiuni.

Trei diplomaţi europeni au declarat joi pentru Reuters că Uniunea Europeană ar putea institui interdicţii de călătorie şi să îngheţe activele unor persoane din anturajul preşedintelui rus Vladimir Putin, posibil chiar în această lună, după ce Franţa şi Germania şi-au semnalat dorinţa de a merge mai departe în această privinţă.

Sancțiunile împotriva oligarhilor sunt însă dificile deoarece ar trebui să vizeze o infracțiune sancționată de UE și ar trebui să existe siguranța că nu pot fi atacate în fața justiției europene, relata AFP luni.

Presiunea pentru sancţiuni s-a intensificat după ce Moscova a provocat indignarea ţărilor europene săptămâna trecută prin expulzarea a trei diplomaţi - german, polonez şi suedez - fără a-l informa pe şeful politicii externe al UE, care se afla în acel moment la Moscova pentru o vizită. Parisul şi Berlinul susţin acum că trebuie să existe un răspuns.

Un acord poate fi găsit între cei 27 pentru a sancționa alți membri ai președinției ruse considerați responsabili pentru represiunea împotriva partizanilor lui Navalnîi dar a obține mai mult este dificil, consideră un alt diplomat.

AFP mai nota că majoritatea statelor membre nu vor să rupă legăturile cu Moscova și sunt îngrijorate de riscul unei escaladări cu un vecin suspicios, membru al Consiliului de Securitate și putere angajată în mai multe regiuni ale globului unde UE are interese de apărat (Ucraina, Caucaz, Siria, Iran, Libia și Africa).

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE