Acest site foloseste cookies. Navigand in continuare, va exprimati acordul asupra folosirii cookie-urilor Afla mai multe! x












Rusia aruncă "nucleara": nu renunță la dolar nici în cazul unei Apocalipse!

Postat la: 23.07.2022 | Scris de: ZIUA NEWS

0

Guvernatoarea Băncii Centrale a Rusiei, Elvira Nabiulina, a declarat vineri că nu se va opri circulaţia dolarului în Rusia "chiar şi în cazul scenariului cel mai apocalitic", relatează agenţia EFE.

"Inclusiv în scenariul cel mai apocaliptic, dolarii cash vor continua să circule", a spus Nabiulina într-o conferinţă de presă. Preşedinta Băncii Centrale a Rusiei a adăugat că, în prezent, populaţia rusă deţine în numerar dolari şi euro în valoare de 85 miliarde dolari. "Băncile pot acum să vândă şi să cumpere aceste valute, drept pentru care circulaţia în numerar a acestora va continua", a menţionat ea.

Rusia a suspendat în martie vânzarea de călătorii în străinătate timp de şase luni în contextul puternicelor sancţiuni occidentale impuse în urma invaziei în Ucraina. Această măsură a interzis băncilor să vândă valută cetăţenilor şi retragerile de peste 10.000 de dolari ale titularilor de conturi străine în băncile ruse. Pentru a scoate mai mulţi bani, posesorii de conturi trebuiau să retragă în ruble, la cursul oficial al zilei. De asemenea, pe 18 aprilie, BCR a permis băncilor să vândă dolari şi euro cetăţenilor, dar a precizat că este vorba despre valuta intrată după 9 aprilie.

DIN ACEEASI CATEGORIE...
albeni
Adauga comentariu

Nume*

Comentariu

ULTIMA ORA



DIN CATEGORIE

  • TOP CITITE
  • TOP COMENTATE