Rusia adoptă portofelul și banii digitali. Criticii spun că măsura va duce la o „închisoare în aer liber"
Postat la: 17.03.2023 | Scris de: ZIUA NEWS
0
Duma de Stat a adoptat în prima lectură un proiect de lege care creează baza pentru introducerea rublei digitale și implementarea plăților fără numerar folosind rubla digitală. Documentul a fost inițiat de un grup de deputați condus de Anatoly Aksakov, președintele Comitetului pieței financiare.
Proiectul de lege definește conceptele de „platformă rublă digitală", „regulile platformei rublei digitale", „participant la platforma rublei digitale", „utilizator al platformei rublei digitale", „cont digital (portofel)". Lista subiecților sistemului național de plăți este completată de un nou subiect - operatorul platformei rublei digitale. Sunt stabilite cerințe pentru organizarea funcționării platformei rublei digitale, procedura de deschidere, menținere și închidere a unui cont digital (portofel) și acces la platforma rublei digitale.
Proiectul de lege face diferența între conceptele de „monedă electronică" și „plăți fără numerar sub formă de transfer de ruble digitale", conceptele de „monedă electronică" și „ruble digitale". Caracteristicile transferului de ruble digitale sunt stabilite, în special, clarificarea momentului de irevocabilitate, precum și finalitatea transferului de ruble digitale, precum și circumstanțele în care nu face obiectul ordinului de transfer al rublelor digitale. până la execuție, sunt specificate caracteristicile de monitorizare în sistemul național de plăți în legătură cu funcționarea platformei rublei digitale.
Conceptul de „valută străină" este în curs de clarificare - va include și moneda digitală națională emisă de băncile centrale străine. Sunt stabilite specificul colectării rublelor digitale înregistrate pe contul digital (portofel) al debitorului (procedura de inițiere a procedurii de excludere a rublelor digitale este fixă), precum și suspendarea operațiunilor pe un cont digital (portofel). Este prescrisă posibilitatea de a efectua tranzacții valutare între rezidenți și nerezidenți, precum și între nerezidenți folosind ruble digitale fără restricții. Accesul la conturile digitale (portofele) ale nerezidenților se va realiza prin intermediul participanților platformei rublei digitale, care sunt bănci autorizate.
În conformitate cu documentul, Băncii Centrale i se va atribui statutul de operator al platformei rublei digitale, precum și îndeplinirea funcțiilor de organizare și asigurare a funcționării platformei ruble digitale. În plus, este stabilită responsabilitatea Băncii Centrale pentru siguranța rublelor digitale, precum și pentru contabilizarea corectă a informațiilor privind tranzacțiile cu ruble digitale. Funcțiile Consiliului de Administrație al Băncii Rusiei se extind în ceea ce privește stabilirea tarifelor pentru serviciile furnizate în cadrul platformei, lista tranzacțiilor permise cu ruble digitale.
Dacă va fi adoptat, documentul va intra în vigoare la 1 aprilie 2023, cu excepția prevederilor pentru care se stabilește o dată diferită pentru intrarea în vigoare a acestora.
Proiectul de lege însoțitor din Codul civil al Federației Ruse propune să se stabilească faptul că rublele digitale sunt fonduri fără numerar, iar plățile fără numerar includ plăți în ruble digitale. De asemenea, în cod apare un paragraf separat referitor la un cont digital (poșetă), constând din dispoziții generale privind o „poșetă" digitală, dispoziții referitoare la „poșeta" digitală nominală a unui tutore și o „poșetă" de depozit public. De asemenea, se propune reglementarea problemelor încheierii și rezilierii acordului „portofel digital", procedura de efectuare a operațiunilor cu un portofel digital, temeiul și succesiunea debitării rublelor digitale.
Proiectul de lege stabilește că drepturile asupra rublelor digitale înregistrate pe un cont digital pot fi lăsate moștenire la discreția unui cetățean. Procedura de efectuare a dispozițiilor testamentare în ruble digitale este stabilită de guvernul Federației Ruse în acord cu Banca Rusiei. Moștenitorul căruia i-au fost lăsate moștenire ruble digitale, conform facturii, are dreptul în orice moment înainte de expirarea a șase luni de la data deschiderii moștenirii de a primi din contul digital al moștenitorului fondurile necesare înmormântării. a acestuia din urmă.
După cum a subliniat prim-vicepreședintele Băncii Centrale, Olga Skorobogatova, rubla digitală este un mijloc de plată mai fiabil decât banii fără numerar. "În plus, prin rubla digitală dorim să implementăm un model în care nu vor fi percepute tarife de la cetățeni, nu vor fi percepute comisioane pentru plăți. Pentru întreprinderile comerciale și de servicii, presupunem că acestea vor fi tarife minime, prin urmare, vom reduce costurile pentru afaceri", a spus ea.
DIN ACEEASI CATEGORIE...
ULTIMA ORA
-
A murit Gabriel Cotabiță in urma unui accident vascular cerebral
Cunoscutul cântăreț Gabriel Cotabiță a murit în urma unui accident vascular, la doar 69 de ani. Acesta era internat în spital.
-
Zi neagră în lumea muzicală: Marius Bațu, fost membru al legendarei formații Pasărea Colibri, s-a stins din viață
Marius Bațu, unul dintre cei mai iubiti și respectați cântăreți de muzică folk din România, a murit vineri seara, la vârsta de 65 de ani.
-
Angela Merkel face dezvăluiri. Fostul cancelar al Germaniei nu crede in șarada lui Donald Trump
Angela Merkel, care, în noile sale memorii, îşi exprimă temerile cu privire la ordinea democratică occidentală cu Donald Trump ca preşedinte al SUA, şi-a exprimat, de asemenea, îngrijorarea profundă cu privire la rolul exagerat pe care îl va juca Elon Musk în administraţia lui Trump.
-
Ce răspunde Vladimir Putin referitor la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina
Discursul televizat al lui Vladimir Putin cu privire la utilizarea armelor occidentale împotriva țintelor rusești de către Ucraina și răspunsul Moscovei:
-
Varșovia - 12 minute. Londra - 20 de minute. Presa de stat rusă anunță cât face noua rachetă până în marile capitale europene
Rusia continuă amenințările pentru țările care susțin Ucraina. Televiziunea de stat RT (fosta Russia Today) a prezentat o hartă cu cât durează zborul noii rachete Oreșnik (Alun) până în mari capitale europene. Sunt vizate state care susțin puternic Kievul.
-
Conferința pentru mediu s-a blocat la bani. Țările bogate nu mai vor să plătească pentru națiunile mici, sărace sau în curs de dezvoltare
Negocieri între aproape 200 de ţări continuă în prelungire, sâmbătă, la Conferinţa ONU privind modificările climatice, la Baku, după ce ţările în curs de dezvoltare au respins o primă ofertă a unui angajament financiar a ţărilor bogate.
-
Reacția furioasă a lui Biden: Mandatele de arestare emise de CPI sunt "scandaloase"!
Joe Biden, președintele Statelor Unite, a descris ca „scandaloase" mandatele de arestare emise de Curtea Penală Internațională (CPI) pentru premierul și ministrul apărării din Israel, conform unui comunicat al Casei Albe.
-
Donald Trump, Viktor Orban și Marcel Ciolacu au avut o convorbire telefonică
Președintele ales al SUA, Donald Trump, premierul maghiar Viktor Orban și premierul român Marcel Ciolacu au purtat, vineri, o convorbire telefonică de aproximativ 30 de minute.
-
Greenpeace câștigă procesul împotriva mega proiectului Neptun Deep: Pericol major în Marea Neagră
Greenpeace România a câștigat primul proces în legătură cu proiectul Neptun Deep. Tribunalul București obligă Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral și Institutul Grigore Antipa să comunice studiile de ecotoxicitate care au stat la baza elaborării Raportului Integrat de Mediu pentru proiectul Neptun Deep.
DIN CATEGORIE
- TOP CITITE
- TOP COMENTATE
- 1.Trump pregătește o decizie care va genera un seism la nivel mondial: O va face, imediat după preluarea mandatului
- 2.Negocieri secrete între Ucraina și Rusia, dezvăluite în presa Germană. La ce nu vrea să renunțe Kievul
- 3.Se pregătește o rebeliune în cadrul Pentagonului. Planuri anti-Trump printre generalii de top americani
- 4.Republicanii vor interzice masturbarea dacă vor câștiga alegerile! Este noua reclama electorală lansată de democrați VIDEO
- 5.Planul lui Trump de pace în Ucraina: Zonă demilitarizată și oprirea Kievului de a adera la NATO timp de cel puțin 20 de ani
- 6.Cine este strategul din umbră al lui Donald Trump? Se spune că este cel mai tare consultant din America. Are 67 de ani.
- 7.Momentul când Donald Trump a decis să intre în politică. Barack Obama a declanșat totul, din cauza unor glume proaste
- 8.Donald Trump a avut primul discurs ca președinte ales la scurt timp după victoria in fata Kamalei Harris: "Voi opri războaiele!"
- 9.De ce tace Trump după ce Biden a decis ridicarea interdicției Ucrainei de a folosi arme americane pe teritoriul Rusiei
- 10.Casa Albă vrea sa credem motivul absurd pentru care SUA au dat undă verde rachetelor ATACMS înainte ca Donald Trump să-și preia mandatul
comentarii
Adauga un comentariuAdauga comentariu